Städa, städa varje…helg

Det är få saker som ger mig sådant lugn och tillfredställelse som ett städat hem. När det har dammsugits, dammats, torkats golv, bytts sängkläder och skurats toaletter. När disken är diskad och urplockad och när tvätten är tvättad och sorterad och så vidare och så vidare. Jag kan känna sådan inre stress innan allt det här är gjort. Sen att hjulet bara snurrar runt och det dröjer en halv dag innan dammet lagt sig i hörnen igen och tvättkorgen är full, det må så vara. Men timmarna av ordning och reda och lugn och ro är så värt arbetet.

Så, oavsett förkylning eller inte, måste huset städas varje helg. Jag har sänkt mina inre krav till att varannan vecka göra allt ovan, alltså både damma, dammsuga, torka golven och skura toaletterna. Och varannan vecka dammsuga och göra toaletterna. Den här helgen var en sådan. Tvätt- och diskmaskinerna går ju i ett hela veckorna så de räknas inte in. Nu fick Fredrik dessutom ett ryck och rensade sin garderob, plockade bort vårt hemmabiosystem och dvd-skivor som vi sällan använder och rensade skåpet under tv:n. Det tillsammans med en del andra grejer som skulle slängas på tippen fick åka med imorse när solen började klättra upp över trädtopparna. En skön känsla är det att känna att vi rensat, vi är lite lättare i sinnet helt enkelt, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s