Dagar som går i ett

Igår kväll somnade jag med tjejerna klockan 20.00 och vaknade vid midnatt. Suck. Det blev svårt att somna om men gick till slut som tur var.

Annars är jag otroligt trött nu, även om ryggen känns bättre och jag har kört några styrkepass och använder bettskena på natten. Men allt går i ett och värre lär det ju bli. Nu är ju Fredrik hemma och drar ett jättelass med disk, tvätt och Olle som röjer ner allt i sin väg. När han går tillbaka till jobbet och vi för första gången ska leva vardagsliv med tre barn vet jag inte hur det kommer sluta. Det gäller väl att fokusera på det primära antar jag, som att hämta och lämna på dagis/skola, ge barnen mat, få de till träningarna och se till att de stora gör läxorna innan det är dags att sova. Förhoppningsvis hinna plocka upp grejer från golven och fixa disk och tvätt innan vi vuxna också slocknar.

Tuva är i en förändringsfas deluxe. Mycket tonårsfasoner och igår bråkade hon om huruvida hon och Vilma skulle få åka tåg till körträningen eller inte. Eftersom Fredrik är hemma vill vi gärna skjutsa dem den här terminen för att inte lägga pengar på tågbiljett när det inte behövs. Och då är det värdelöst eftersom hon anser sig vara äldre än hon är och därför få göra som hon vill. Hon stack också ifrån skolan med kompisar utan att meddela oss (efter skoltid men ändå). Därför fick hon inte träna innebandy igår. Att göra läxorna och att umgås med oss var fokus istället och det blev en mysig kväll som slutade i badet för alla tre. Olle var i sitt esse och dök och bubblade i vattnet, något han lärde sig i somras på egen hand.

På jobbet har veckan börjat riktigt bra. I måndags var jag på en seminariedag om ”video på nätet”. Korta föreläsningar från många intressanta röster, dock bara män på scenen. Men jag får alltid med mig idéer eller nya tankar kring arbetet och hur det ska kunna förbättras.

Imorse hade jag en plats på rapportsläppet om Svenskar och internet, studien som släpps en gång om året och är väldigt omfattande om svenska folkets internetanvändande. På plats var Britt Stakston och Judith Wolst för att ge sina analyser av årets rapport. Alltid lika intressant att ta del av.

Bjuder på en glad selfie från toaletten på jobbet, haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s