Skogens röda guld

lingonkok

Det finns så mycket gott att plocka direkt från våra skogar. Just de här lingonen har pappa och hans fru Birgitta plockat hemma i hälsingeskogarna och det är jag väldigt tacksam för. Han har dessutom rensat och portionerat upp dem i fryspåsar i exakt den mängd jag vill ha. Stort hjärta till pappa Kaj. Det här är tyvärr den sista påsen som kokades upp och hälldes upp i två glasburkar så nu äter vi vår havregrynsgröt på morgnarna med andakt för snart är det köpesylt som gäller.

Jag kör ett enkelt recept, 1 kg lingon (1 3/4 liter) som kokas med 2 dl vatten i 10 minuter. Jag skummar av under tiden det kokar. Sedan rör jag ner 5 1/2 dl socker tills det är löst, låter sylten svalna och häller upp i glasburkar. Sååå gott och tänk vad enkelt det är att ta vara på skogens röda guld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s