Kalasbak

Jag gillar ju att pyssla i köket, främst med matlagning men har upptäckt att det faktiskt är ganska enkelt att baka godsaker. Visst kan jag få en högre stressnivå i kroppen inför kalas, särskilt under perioden januari till februari då jag, Fredrik och Tuva fyller år, men när jag väl sätter igång och bakar är det roligt och tar inte så lång tid som man kanske föreställer sig. Så, i fredags bakade jag chokladmoussetårtan. Fredrik bakade vaniljpinnar och cheesecake med limesmak. Och på lördag morgon bakades bullarna och chokladbollarna. Allt utom bullarna var glutenfria. Inte heller svårt att ställa om till och en självklarhet om personer i familjen har en glutenintolerans.

Hembakat är hembakat och när jag vet att jag stått och kämpat för att kunna bjuda på gofika smakar det liiite bättre också.

Jag använder plasthandskar nu när mina återkommande handeksem är i en blossande period. Har haft eksem så länge jag kan minnas, blir såklart värre vid stress och brist på vatten och såna vanliga orsaker och har blvit jobbigare att ha ju äldre jag blir och ju fler barn jag får. Att hela tiden skölja händerna, tvätta och diska hjälper inte läkeprocessen och därför mildrar plasthandskarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s