Hösten som blev sensommar

Hyfsat många höstbilder i allas flöden efter en sådan fantastisk helg! Härligt att alla njuter ute i naturen. Hösten är min favorittid på året, sommarens ibland hetsiga jakt på upplevelser är sen en tid förbi, vi lugnar ner oss och får njuta av skogens färger och förhoppningsvis soldagar som de som just visar sig.

Bilden är från i fredags, Tuva och hennes kompis Alexandra leker med Olle när jag skjutsar Vilma med vänner till gymnastikträningen på eftermiddagen. På kvällen bjöds vi på aw hos Alexandras familj. Som alltid lika trevligt och en bra start på helgen.

Lördagen blev smått stressig. Jag och Tuva skjutsade Vilma på hennes friidrottsträning innan vi drog vidare till Åkersberga och samling inför helgens innebandymatch. Fredrik, Olle och Vilma kom och hejade fram oss till storstilad seger (coachseger) innan vi drog vidare till nästa upptåg. Dags för dop för barnens två sysslingar, också det i Åkersberga. McD-mat, dusch och ombyte hemma hos Fredriks kompis Mange på en timme, med tre barn…stressnivån där var hyfsat hög, kanske också för att vi oftast är i tid till grejer vi ska göra. Vilket vi också var nu. Dop i kyrkan och sen dopfika på golfklubben i närheten. Där jag fick smita in i omklädningsrummet för att svida om till cocktailparty i Uppsala hos min kära kusin. 40-årsfest med bara tjejer, 18 för att vara exakt. Hur roligt som helst men jag tog det lugnt med alkoholen och körde hem igen inatt, det kändes skönt att vakna hemma idag helt enkelt och så har jag varit och känner fortfarande av förkylning i kroppen. Men efter tre ombyten igår var det lätt att glömma något. Klänningens skydd ligger kvar på golfklubben, hoppas min kära vän som jobbar där, hittar det imorgon.

Idag blev därför en njutardag. Jag krattade på tomten mest för att få vara ute. Löven faller konstant men istället för att ha ett jättejobb en kall mulen dag i november kan det vara skönt att kratta bort lite en varm solig dag i t-shirt. Våra vackra ekar är dock inte lika roliga på hösten. Det smäller konstant på vårt plåttak när ekollonen faller och säckarna blir enorma och många när vi fyller dem med dessa, i grupp, tunga ”nötterna”.

Tjejerna fick gå på bio med sina killkompisar på eftermiddagen och då tog jag och Fredrik med Olle på promenad runt sjön där vi bor. Han fick träna på att gå och stå utan att hålla i oss, vilket han klarar superbra men är lite för feg för än så länge. Det var roligare att krypa bland alla löv.

Olle vänder sig om och tar sig ner från soffan själv nu och kan också klättra upp i soffan från golvet. Han har också börjat vända sig om i trappor och hasa sig ner, toppenbra. Och rätt av oss att skippa grinden i trappen så att han snabbt lär sig hur det ska gå till så här i efterhand. Och av erfarenhet såklart, det var samma för Vilma som snabbt tog sig upp i trappen när hon var liten. Ska sätta en grind på övervåningen dock, kan vara skönt att än så länge slippa ha järnkoll när vi är där uppe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s