Ekollon och höstlöv

Sköna söndag! Med våra två gigantiska ekar på tomten plus ytterligare ett antal träd blir höst- och vårstädningarna rätt tuffa för rygg och armar. De dumma eklöven måste ju plockas upp också eftersom de inte förmultnas på backen. Tur Fredrik går runt med lövblås då så det inte blir ett alltför stort jobb.

Det är ändå rätt skönt att få vara ute och slita när resultatet blir finare ytor. Dessutom fick Olle krypa runt för första gången och det var mysigt att få klä på för utelek. Förra året var han ju hyfsat nykläckt.

Löven kommer såklart fortsätta falla under några veckor men då blir det inte lika tungt att plocka upp dem när de flesta redan ligger i sopsäckar. Det blir ju varken varmare eller torrare i marken och det var rätt skönt att göra det stora jobbet utan att frysa.

Bokklubbsmöte på kvällen fullbordade den sköna söndagen och den här gången var det Bida din tid som avhandlades. Inte en av mina bästa böcker men jag gillar ju att läsa och det är kul med vår klubb som gör att jag läser böcker jag nog annars aldrig skulle valt. Och att det blir en kontinuitet i läsningen är så härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s