Första advent är här

Tidig söndagmorgon och första advent när Vilma skulle iväg på KM med samling 08.00 och jag skulle få testa padel för första gången tillsammans med bokklubbs-tjejerna. Vilma hade stenkoll och tände såklart första ljuset till frukosten så det blev en mysig stund där innan vi behövde kasta oss iväg i mörkret.

Padel var ju så himla roligt! Lättare än tennis med mindre plan och därav inte lika jobbigt för flåset. Men också knivigare med studsarna i väggen som gjorde bollbanan svårberäknelig.

Hoppas vi får till en ny tid snart för padel spelar jag gärna fler gånger!

En smoothie och dusch senare var jag på plats på Danderyds gymnasium för att se Vilma vara stark och smidig med sitt lag. Och det var väldigt många lag med, som vanligt. Vi hann bli både hungriga och trötta där på läktaren innan prisutdelningen var avklarad. Alla lag fick guldmedalj såklart!

Det numera traditionella adventsfikat hos Fredriks gudmor blev så mysigt och gott som jag anade. Härligt fikabord med snittar, ostar, kakor och lussebullar och så lyckan hos alla barn som får skapa sina egna pepparkakshus. Och många barn är vi nu. Nio på plats idag om jag räknat rätt och då saknades tre. Det är häftigt, stökigt och hjärtligt.

Hemma igen fixade jag och Vilma det sista adventspyntet. Nu hänger stjärnorna i fönstren, kransarna på dörren och eukalyptusen ringlar sig runt ljuskronan i finrummet. Återstår att se om Olle låter alla tomtar som står på golven vara ifred eller om det blir brottningsmatcher så jag får flytta upp dem eller plocka bort dem till och med. Jag testar och hoppas de får stå och sprida stämning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s