Snälla tomten

En perfekt vinterdag, på toppen av Åreskutan, får förgylla inlägget den här mörka regniga 3 december. Jag önskar så att vi får en riktig vargavinter där snön vräker ner för att sen ligga kvar lääänge, även i huvudstaden, så vi slipper det här konstanta mörkret. Men jag börjar bli orolig, många tankar om det förändrade klimatet och det kan bli för mycket ibland, för stort på nåt vis.

Mörker kan verkligen få vilken glad jäkel som helst att sjunka ner i soffan och stirra tomt framför sig.

Tur att det blev första advent så vi fick upp ljus i huset i alla fall. Men på riktigt, det här regniga mörkret är ju livsfarligt. Jag kör bil till tunnelbanan fram och tillbaka, morgon och kväll, och det går inte en dag utan att livsfarliga människor utan reflex kliver ut på övergångsställen och tror att de syns när jag sitter bakom ratten med vindrutetorkarna på och glitter från regn och gatulyktor som bländar mig och gör det ännu svårare att se.

Så, tomten, jag önskar mig en vit vinter med många härliga skratt på isarna, i skidbacken och skidspåren och inte minst från alla pulkaåk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s