Glitter och glamour

Och god mat. Men först konferens och fotografering av mina kollegor för att uppdatera personalsidan på vår sajt. Hann med 57 personer under förmiddagen och blev riktigt svettig efter att ha hoppat upp och ner på stolen för att komma i bra höjd med mina längre kollegor, och så de varma studiolamporna på det då. Men kul var det, tack Per (två meter lång) för att du förevigade detta konststycke.

Konferensen var viktig för framtiden. Dels händer det en hel del på just min avdelning och dessutom händer det mycket i omvärlden som vi behöver förhålla oss till. Den digitala världen är över oss och det ska bli spännande att fortsätta utvecklas med det.

Jag hade ordnat en föreläsare som är expert på klarspråk, för att få oss att tänka till när det gäller att skriva effektivt och lättillgängligt på webben. Jag var nervös innan eftersom det var mitt förslag men det blev toppen, Elin som hon heter, var super, enkel att förstå och lite rolig så det blev en bra timme för kompetensutveckling.

Julbordet intogs på Hemma hos Kaj i år. En kitschig liten krog längs med vattnet i Hammarby sjöstad. Luncherna där är vällagade och mycket goda. Jag blev därför lite förvånad över julbordet. Egentligen inget fel med det, det var bara väldigt speciellt. Vi förblev sittande hela kvällen och serverades rätt för rätt istället för att kliva upp och plocka från ett buffébord. Det var kul och gick i långsam takt vilket är en fördel med julbord som man annars har en tendens att vräka i sig ifrån. Men ibland missade servitörerna att kombinera rätterna med tillbehören och när vi bara fick sitta och äta en sallad kändes det sådär. En paus mellan kallt och varmt gjorde också att många klagade på att vi inte fått något kött. Det skulle de inte gjort.

När köttet kom in kom det in som stora stekar där vi själva fick karva våra bitar med knivar. Det var lammstek, julskinka, köttbullar och prinskorvar. Och så var vi proppmätta helt plötsligt och kunde knappt njuta av de två dignande godisborden, herregud va med godis det var! Jag fick pressa.

Några av oss åkte in till stan och tog ett glas innan hemfärd och då stötte jag på min kära vän Sandra som också ätit julbord med sitt jobb. Mysigt att ses och snacka en sväng innan vi åkte hem och sov hela bunten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s