Vilken resa!

Jag hade ångest när vi äntligen satt i bilen på väg till Arlanda för lite mer än ett dygn sen. Att lämna resten av släkten som firade jul.

Jag hade också en liten gråtattack när vi äntligen landade i Kapstaden 13.45 idag på julaftonen, allt gick ju så bra!

Olle sov fem av sju timmar på första flighten ner till Addis Abeba. Vi satt på skitplatser i jämförelse med vad vi hade blivit lovade men det funkade det också.

Vilma och Olle delade säten och Tuva lade sig på golvet största delen av tiden. Olle med huvudet på mig. Jag satt sådär, som man gör för det mesta på ett plan, och försökte göra det bästa av situationen. Men att amma Olle sittande i totalt 14 timmars flygresa har tärt ännu mer på min stackars nacke och axlar.

Bytet i Etiopien gick hyfsat snabbt och smärtfritt. Inte superfräsch flygplats men plus för att vi fick uppleva den nyrustade delen för sista flighten. Men vilken soluppgång landet bjöd på. Vi landade strax efter 06 på morgonen och solen hade väl inte riktigt stigit men vackert med månen kvar på himlen.

Sista flighten mot Kapstaden sov Olle tre av de sex timmarna. Ett väldigt gott betyg och han var väldigt snäll i vaket tillstånd dessutom. Tjejerna hade lite svårt att sova och jag skrapade nog ihop fem och en halv timme totalt.

På flygplatsen väntade svärmorsorna på oss och det var så skönt att se bekanta ansikten, trött och blödig som jag var. Men det dröjde en stund innan vi fick krama dem. Passkontrollen in i landet är att jämföra med Newark i NY en bra dag. Långa köer och sega kontrollanter som lätt kan uppfattas som jävliga bara när det ska granskas in i minsta detalj och klagas på att passen inte är tillräckligt långt framskjutna på disken.

Men, det var lätt att få väskorna och hyrbilen var så pass stor att vi fick plats med våra nio kollin…och bilstolen såg ny ut. Lyxigt för Olle att sitta framåtvänd men den var rejäl i alla fall, och Olle var så glad så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s