Cape Point och pingviner på Boulders beach

Får bli mobilbilder idag också liksom igår, har inte så mycket tid att ladda upp kamerabilder men hoppas få göra det framöver.

Vi tog sovmorgon idag, tjejerna sov till åtta och vi andra till nio. Kollade om hotellet hade öppet för frukost viker de hade trots juldagen och den dag då det firas jul här som i så många andra länder.

Hotellet vi bor på ligger längs med en bergstopp och har en lika vacker utsikt bakom sig som framför.

Första turen gick mot Godahoppsudden och Cape Point. Efter att vi sett en babian bli jagad och skjuten mot av en ranger med luftgevär i bilkön körde vi genom entrén till nationalparken Tablemountain national park, som är hela den sydliga udden nedanför Kapstaden.

Så vackra utsikter överallt så det är svårt att ta in. Vid Cape Point åt vi lunch i värmen, åkte vidare till Cape of good hope och stegade uppför berget med en grandios utsikt över haven och vågorna som slår mot land. Såg en stor säl eller sjölejon långt ute på en klippa få stora vågor över sig. Mäktigt!

På vägen tillbaka stannade vi på Boulders beach och kikade på de gulliga Afrikanska pingvinerna. De bor där på beachen och delar strand och klippor med badgästerna. Bland träd och buskar hade de också sina bon och många pingviner stod i skuggan bredvid gångvägen vi promenerade ner till stranden på. När vi åkte därifrån stod en pingvin på parkeringen också. Mysigt att vara bland dem men de måste undra vad vi människor gör där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s