Cape Town från ovan

Nu har vi gjort Kapstaden på två dagar. Igår syntes inte de vackra bergen pga dåligt väder så det blev ingen planerad klättring upp på Lions head, då. Istället var det stan som fick leverera och vi avverkade Two Oceans Aquarium och stadsdelen Bo-Kaap. Olle älskade att se fiskarna, rockorna och hajen i akvariet. Tuva och Vilma fick shoppa lite och åka med farmor och Lotta i det stora pariserhjulet.

Imorse var det skillnad på väder och istället för att påbörja resan österut direkt på morgonen begav vi oss i fullpackade bilar upp mot Lions head. Den är så vacker den här toppen.

Toppen är en del av Signal hill som sträcker sin rygg ner mot marinan och skapar en mäktig inramning av staden.

Tillsammans med Taffelberget, eller Table mountain, som är det största berget i Kapstaden. Det är en så häftig upplevelse och det är lätt att känna sig liten här.

Klättringen uppför började bra, alla i sin takt som synes. Tuva kände sig snabbt trött i stigningen som var påtaglig, och var därför inte jättepigg på att fortsätta. Men hon gjorde det ändå med bravur.

Fredriks ben började värka snabbt, det var en stor utmaning att ta med Olle i bärstol i den branta lutningen och jag är så imponerad att de hängde med så långt som de gjorde. Det är en tuff ”promenad” men ack så häftig.

Det är svårt att beskriva det vi upplevde annat än mäktigt. Vandringen går brant uppför och runt berget för att ta sig högre och högre upp. Efter en liten bit börjar stigen bli stenigare och vid en punkt på sidan mot Kapstadens hamn och Signal hill, börjar det handla om klättring och många gånger med hjälp av händerna för att ta sig vidare.

På de här tre bilderna ovan har vi fått lämna Tuva som ledsnat, Fredrik och Olle som inte kunde fortsätta när det blev klättring och svärmor Ulla som har problem med lederna och inte heller kunde klättra vidare. Det var då cirka 25 minuter kvar till toppen.

Här fick vi ett val, att börja klättra rejält brant uppför, där folk köade både uppåt och nedåt, eller fortsätta ta en lättare väg ett halvt varv runt berget för att gå upp mot toppen.

Vi valde inte den här vägen.

Och upp kom vi. Vi valde att inte klättra ända ända upp, folk köade och det kändes onödigt, vi var så nöjda och glada att vi tagit oss upp, Lotta, vår bergsget Vilma som kastade sig både upp- och nedför, och så jag då.

Det skakade rätt bra i låren på väg ner igen och på slutet när det var fin grusväg men brant nedåt ville jag bara förvandlas till ett hjul och rulla ner.

Bra start på dagen och vi lämnade Kapstaden rika på stora upplevelser. Passade bra att ha rört på oss så pass när vi nu förflyttade oss 38 mil österut i landet och på fyra och en halv timme tog oss till Mossel Bay, som också är starten på Garden route.

Här ska vi bo i Rogers hus på Pinnacle Point golf estate i elva dagar innan vi reser vidare till nästa stopp. Härlig känsla att vara i början av vår resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s