Sol och bad

Idag åkte Ulla och Lotta på ett dygns safariäventyr med övernattning. Vi testade badalternativen på området. En perfekt dag för det då det knappt blåste och var över 30 grader varmt.

Förutom en väldigt utmanande golfbana med en höjdskillnad på 150 meter finns också en fin strand nedanför berget. Vi tog golfbilen i omgångar ner till vattnet och Oyster Beach som stranden heter. Olle hamnade i sjunde himlen.

Jag och Olle kom ner till stranden först. Han ville såklart bara gå och gå bland vågorna och det var en härlig känsla att äntliga få bada i Indiska oceanen som var väldigt varmt dessutom. Efter en stund kom en liten kille och varnade oss för att han sett en manet, jelly fish, i vattnet. Vi backade upp från vattnet litegrann och upptäckte den gigantiska maneten, stor som ett dasslock, en bit ut. Den låg kvar en stund vid stranden, kom till och med upp och lade sig med vågorna på sanden en stund så jag fick se den på nära håll. Sen försvann den ut i vattnet igen och vi kunde bada vidare, med lite koll på vad som följde med vågorna upp mot land.

Tjejerna kom ner efter en stund, det är ändå en kilometer upp till vårt hus så det tar sin tid att köra med en golfbil, och var lika glada de för vågorna.

Vi testade också poolerna hundra meter från huset och den får klart godkänt. En stor pool och en för de minsta att plaska i. Olle ville såklart inte lämna vattnet men till slut var vi tvungna för att inte hungra ihjäl.

Åkte till en restaurang i Mossel Bay ikväll, Jakkal on the beach, som serverade väldigt god mat. Det blir mycket seafood för mig nu men det är ju som godast när det är färskt.

Olle behövde hjälp med att sörpla i sig äppeljuicen, han brukar ha stenkoll på tekniken men nu funkade det bara med Fredriks hjälp.

Tjejerna höll sig på beachen när de inte var ”tvungna” att äta. Härligt att de passar på och njuter av vädret, platserna och upplevelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s