Hiking Pinnacle Point

Så här hittade jag Olle efter en timmes sovmorgon för mig och Fredrik. Han hade somnat strax efter att Tuva tagit ut honom till vardagsrummet, halvt ståendes mot en soffkudde, lilla vännen.

Idag var det dags för nya äventyr, på lokal mark. Golfanläggningen är byggd vid havet och på hög höjd. Under de gröna banorna ligger 15 grottor varav den ena, nummer 13 b sägs vara den grotta där man hittat spår efter de första homo sapiens sapiens, nutidens människa, boendes i grottan redan för 164 000 år sen.

En väldigt intressant guidad tur av Christoffer från Human Origins som berättade med passion om bevisen för liv för läääänge sen och hur man levde i grottorna. Elden längst fram i mynningen och resterna av djuren som åts slängdes längst in i grottan för att inte avslöja sitt boende.

Kanske var det för växterna i det här området som människorna trivdes här för så länge sedan. De flesta är nämligen ätbara.

Den här är en typ av rosmarin som doftade jättegott.

Ännu godare doftade citrontimjan när vi drog med fingrarna över växterna.

Golfanläggningens bevattning med kemikalier för att banan ska frodas sätter dock sina spår i grottorna då vattnet droppar ner från ”taken” och kemikalierna förstör de fossiler som finns kvar. Kändes lite tudelat för oss som också gillar golf.

200 trappsteg nerför berget och totalt 600 i 90 minuter resulterade i en välförtjänt öl i klubbhuset efteråt.

Ikväll återtog vi vår braai, nu med färska goda korvar och några köttbitar till Fredrik och tjejerna. Det fina vädret gör solnedgångarna över havet magiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s