Safari delux

Vi har bytt havets brus mot leopardgrodor och syrsor och massa andra ljud. Och vilket härligt hus vi fått!

Här trivs vi väldigt bra i två nätter och fyra safariturer, eller game drives.

Vi kom hit vid lunch igår och checkade in 14.00. Ett snabbt dopp i poolen hann vi med innan vi behövde göra oss i ordning för kvällens game drive. Mellan 17-19 kör de ut bilarna fyllda med förväntansfulla turister. Vi började med att se flodhästarnas huvuden i vattnet och strax därefter en ung geopardhona vandra en stund innan hon lade sig i ett dike. En mysig start på vår familjesafari. Så här långt söderut i landet är det många djur som egentligen inte lever här i normala fall, som elefanterna ex. De blir matade för att ändå kunna bo här och visst känns det lite som en djurpark för oss turister men på ett väldigt stort område (2 000 hektar) och dessutom välkomnar de barn. Perfekt för oss som inte kan sitta i safarijeep hela dagar och jaga djur man kanske aldrig får se.

När vi ändå är här passade vi på att boka en nattsafari igår kväll också. Mellan 21-23 var vi den enda familjen som åkte ut i den svarta natten med lampor på sidorna och framåt. En väldigt spännande och lite läskig upplevelse att inte ha en aning om vilka djur vi skulle möta. Målet var flodhästarna som kliver upp ur dammen och vandrar på stäppen på nätterna. På dagarna är deras skinn för känsligt för solen, därav att de är i vattnet. Vi hade dock otur, vi jagade dem och de var i närheten men vi lyckades inte se de rackarna. Men många ögon, både röda (djur som rör sig på natten) och blå (djur som inte gör det och inte vill bli störda med lamporna från bilen). Vi körde nästan in i noshörningarna två gånger, olika grupper, och då hann jag tänka att nu lackar någon av dem, innan vi backade därifrån och körde vidare. Vi stannade och drack varm choklad utanför bilen och tittade på en stjärnhimmel jag aldrig sett, miljoner små stjärnor samsades och trots att det var läskigt att stå på marken utanför bilen i beckmörkret var det en häftig upplevelse.

Imorse var det väckning 06.00 för att göra oss i ordning för morgonens tur. 07-09 kör man då och den härliga frukostbuffén smakar så gott efteråt! Vi mötte elefanterna som vi ska träffa lite närmare under kvällens drive.

Vi mötte även de tre lejoninnorna och en lejonhanne som inte ville titta på oss och låg en bit från bilen. Och en fantastiskt vacker, ofta väldigt blyg typ av antilop med sylvassa horn och ett mönster som hjälper att hålla temperaturen nere.

Olle sover stora delar av turen och är väldigt snäll. Gillar att åka jeepen men blir otålig om han är vaken när vi stannar för att kika på djuren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s