Vingårdar och bad

Efter gårdagkvällens ösregn vaknade vi till blå himmel och sa hej då till pappa och Birgitta som ska semestra vidare i landet i ytterligare en vecka. Här äter vi frukost på farmen, en ljuvlig plats för dagens bästa mål.

Olle och djuren. Han mår så bra här när han får gå runt och hälsa på hundarna, en stor schäfer och en gigantisk rhodesian ridgeback, försöka klappa hästarna och alpackorna och hönsen som springer iväg när han närmar sig.

Han har också fått feeling för det goda livet och passade på att njuta vid poolkanten på förmiddagen.

Vi åkte till Boschendal till lunch och åt en picknickkorg i en av vingårdens alla parker. Farmen lånade ut picknickfiltar. Där blev det dock inget inköp av flaskor.

Vi körde vidare till Simonsig och köpte på oss brut och pinotage, bubblet drack vi när pappa och Birgitta överraskade och det är en häftig känsla att kunna dra iväg till gården som tillverkar flaskorna man har druckit.

Vi körde sen till Guardian Peak, vingården som säljer den pinot noir vi drack igår kväll på tapasstället. Donkiesbaai heter det och är super. När vi kom till vingården berättade servitören att det vinet med årgång 2017 är en specialutgåva på 2 200 flaskor som troligen tar slut om någon månad. Vi köpte två flaskor och ska njuta massor vid något tillfälle.

Vi avslutade eftermiddagen med att åka till Lanzerac som ligger nedanför farmen. Där köpte vi brut och pinotage. Vi fick en rejäl tur på ett antal vingårdar ändå.

I kameran finns en massa härliga naturbilder jag får ladda upp när jag kommer hem. Vill känna lugnet den här avslutande helgen och ”bara” publicera från mobilen.

Lustigt nog hade den trevliga restaurangen ikväll just den pinotagen från Lanzerac och det var tur vi köpte de flaskorna för det var riktigt gott. Oppie Dorp heter restaurangen för vår avslutningsmiddag och Tuva ville testa en speciell förrätt, krokodilsvans! Den var faktiskt riktigt god och hela stället var charmigt.

Nu har jag och tjejerna ett äventyr kvar imorgon bitti, sen ska vi packa det sista och checka ut vid lunch för att börja resan hemåt vid 15. Vi landar tidigt måndag morgon och vardagen ska då börja igen. Kommer kännas otroligt märkligt och väldigt abrupt. Det hoppas så lätt mellan länder när flyget finns och vi behöver nog landa på måndag, tänka efter vad vi varit med om (kommer nog ta flera veckor) för att sen kunna dra igång på tisdag. Olle börjar förskolan på onsdag och livet går vidare liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s