Söndagsfeeling

När det finns lördagsgodis kvar i påsarna att nalla från, då är söndagar riktigt bra.

Om det dessutom ser ut så här, kan det knappast bli bättre.

Emma och Sarah dök upp på förmiddagen och vi åkte iväg till Rönningesjön för att njuta av ett varv på skridskor i solen. Vilma testade sina konståkningsskridskor och var nöjd med julklappen, hon åkte riktigt bra på dem.

Tuva var sur för att hon också vill byta till likadana skridskor som Vilma. Jag har sagt att hon får önska sig till sin födelsedag men det duger inte, jag ska tydligen bara åka och köpa ett par direkt. Men hon tog sig runt sjön hon också, bra jobbat.

Tror det är cirka fem kilometer runt sjön och det räckte fint med ett varv. Vi hade tagit med varm Oboy och korv med bröd men det fanns inga grillar tända så vi åkte hem efter varvet och åt lunch hemma. Olle hade med sig sin pulka som mamma skulle dra honom i men han missade hela kalaset och sov i vagnen hela vägen runt sjön och även hem i bilen. Mamma promenerade med honom när vi skrinnade.

Det var en himla tur att vi åkte dit vid tio, när vi skulle därifrån var det bilkaos på den lilla skogsvägen. Dessutom kom vi knappt ut på gatuvägen på grund av tjocka islager på vägen, Sarah fick hoppa ut och agera trafikpolis så folk stannade för oss när vi halkade ut i vägbanan.

Chockad fick jag veta att en väldigt fin människa och före detta kollega gick bort imorse. Cancern stal henne till slut och det är förjäkligt orättvist och otroligt sorgligt. Hon var två år äldre än mig med två fina barn som nu får växa upp utan sin mamma vid sin sida. Sorg.

En väldigt god älgstek fick i alla fall avsluta helgen och jag är så tacksam att mamma kan stanna hos oss till onsdag och hjälpa oss att hämta Olle på Mini då han ska gå korta dagar de första två veckorna. Både jag och Fredrik har massa möten i början av veckan så det är guld värt.

Nu är Fredrik hemma också, ordningen återställd igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s