En torsdag i januari

När livet går i hundraåttio får det bli en throwback i bloggen till ett mer avkopplat liv på savannen. I vårt underbara utomhusbadrum på safarin, med badkar och dusch och utsikt över djurhägnen, njöt vi ett par gånger innan vi reste vidare.

Försökte ta mig till jobbet tidigt imorse eftersom jag skulle hämta Olle idag. Det gick okej ändå och jag kunde jobba in en knapp timme där. Men det är tufft att knappt få säga hej till barnen när jag inte är med på morgonens bestyr. Så när Olle ropade glatt och sträckte sig mot mig när jag hämtade på eftermiddagen blev hjärtat varmt. Han har så kul på Mini, interagerar med alla eller leker själv och är väldigt glad hela tiden. Det är ju härliga rapporter och vi kan redan nu börja hämta honom senare på dagarna. Och då blir jag en sådan där djuping igen och filosoferar om livet och vad som är värt nåt.

Är det meningen att vi ska jobba så mycket att vi knappt hinner träffa våra barn på dagarna? Är väckning, frukost och tandborstning och sedan hämtning, middag, tandborstning och läggning det enda vi ska hinna göra med dem vi helst av allt vill vara med? Och när vi nu har hämtat Olle tidigare på dagarna, då ska samvetet knacka en på axeln och säga att ”nu måste du minsann jobba igen de förlorade timmarna för att du gick tidigare från jobbet” och så sitter jag och jobbar på kvällarna framför datorn som om jag inte hade annat att göra här hemma. Det är tur jag sover mina åtta timmar i alla fall.

Imorgon ska jag jobba hemifrån och därför tjäna in ett par timmars restid för att jobba den tiden istället och jakten på den dyrbara tiden går vidare.

Det är löningsfredag och vi ska bjuda tre av Vilmas klasskompisars familjer på aw, pizza och dryck. Och jag har precis bakat creme brulée i ugnen som dessert, den bästa jag vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s