Mysigt med Tuva

Vabben fortsätter men det gör absolut ingenting när Tuva kom hem från skolan igår och ville baka scones. Hon stod ensam i köket och skapade dessa goda som vi åt med smarrig marmelad. Ett bättre mellanmål.

Hon fortsatte med att vilja gå ut och åka pulka med mig på kvällen efter middagen, som avslutades med att vi byggde snölykta. Hon var på riktigt myshumör och eftersom hon och jag många gånger inte kommer så bra överens är det härligt när vi kan få den här tiden tillsammans. Bakgrunden kan ha varit det sms jag skickade tidigare på dagen där jag skrev att hon skulle komma hem utan att fråga om hon fick hänga med en kompis, att hon skulle ta den här dagen till att göra läxorna för att känna lugnet resten av veckan och att jag inte ville tjafsa med henne den här veckan heller.

Idag är hon också hemma med mig och Olle, hon klagar på halsont men är inte direkt dödssjuk. Hon kanske behöver en paus helt enkelt.

Det slår mig många gånger att jag älskar Tuvas egna böjningar av ord. Hon har gjort det sen hon var liten. Nu har ordet övergår typ försvunnit men annars var det min favorit. Det ordet skulle vi behöva i ordlistan istället för i förrgår. Andra ord är ”vårn” och ”ern” istället för våran och eran med talspråk. Tucker det är charmigt särskilt när Tuva uttalar det.

Olle säger bara nej och skakar på huvudet och mamma låter väldigt rent och tydligt. Sen har han sina uttryck för saker som vi i familjen förstår såklart, otroligt bra på att kommunicera och vara tydlig med vad han vill eller inte vill.

Apropå Olle fick han 39 graders feber igår kväll efter att ha varit pigg och busig på dagen. Typiskt att det verkar hålla i sig med förkylningen. Tur dock att han inte är snorig, än i alla fall, och ”bara” hostar. Då blir det inte lika jobbigt att andas och leka.

Idag är han piggare igen, känner på mig att det kommer vara lite upp och ner och kanske hela veckan eftersom han ska vara helt feberfri för att kunna gå till förskolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s