När barnen är sjuka

Efter Olles vecka hemma med feber fram till igår mår han nu bättre. Han äter, har ingen feber men är fortfarande snorig och hostig och rätt gnällig när jag inte lyfter upp och bär på honom eller leker nåt roligt.

Han har fått ytterligare ljud, ett mörkt ”do do”, som han säger med plutande mun och är hur söt som helst.

När Olle känner sig bättre däckar Vilma i 40-graders feber och hostar djupt istället. Tuva hostar också väldigt mycket så vår, i och för sig redan innan, väldigt lugna helg blev helt fri från aktiviteter.

Då passade jag på och fick lite jävlaranamma. Har ju så länge vantrivts med den grå väggen i finrummet som gör rummet väldigt kallt och möblerna passar inte alls in där. Upplever alla andra färger i huset väldigt varma så nu var det dags för det här felet att rättas till.

Hade en tanke när vi åkte mot färgbutiken och åkte därifrån med något annat, som vanligt alltså. Har aldrig sett färgen vi valde på något inspokonto eller liknande men slog till ändå. Min inställning till det mesta är ju att det ordnar sig, blir säkert bra. Och det tror jag det blir också.

Vi valde Nordsjös Intense Paris och efter två strykningar med grundfärg hann jag också måla första lagret med det gröna innan Mello började. Så här i mörkret känner jag att vi kunnat ta i ännu mer med en mörkare nyans men tror samtidigt att det blir toppen mot vårt sideboard med valnötskanter och alla gröna växter i rummet. Kan knappt vänta till morgondagens dagsljus för att se färgen tydligare.

Nu är det chips-, morötter-, dipp- och vindruvefest till årets första Mello. Och utanför faller mer snö. Igår måste det kommit över en decimeter och nu varnar de för ytterligare 15 cm. Hade ju varit helt fantastiskt om det också varit minusgrader men nu blir det tung och slaskig snö i ett par plusgrader istället.

Tanken var att jag och Fredrik skulle hinna med en tur i skidspåret idag också men målandet kom i vägen. Hoppas på en träningstimme imorrn istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s