Winter wonderland

Promenaden med Olle till förskolan och Tuva till skolan imorse var ljuvlig, även om det var svårt för vagnen att ta sig fram. Det är tufft för alla som arbetar med snöröjning när det dumpas såna mängder på kort tid.

I den här kommunen föll det 25 cm i helgen och det är mycket snö var man än är.

Det tråkiga är att det självklart ska bli plusgrader i veckan. Så vi får inte njuta länge av den här vackra vyn, det gäller att spara bilderna i bloggen så jag kan bevisa att det har sett ut så här.

Vilma var hemma idag så jag slapp åka in till stan och den skitiga snön där. Jag har kunnat jobba hemma istället och Vilma har hängt och vikt tvätt, bjudit på kladdkakan från hennes bakning igår och så har hon sorterat i sin träningskläderslåda. Nu är hon feberfri och trots hostan hoppas vi att hon provar skolan imorgon igen.

Olle, han gjorde såklart succé när han kom tillbaka till förskolan efter en vecka hemma. Det var bara fem barn på avdelningen med Olle inräknat, en väldigt skön start kan tyckas men när vi kom blev Olle blyg, kanske kände han sig utsatt för de få på plats (när vi kom var det bara två barn i rummet). Men när förskolläraren plockade ner hans favoritsaker att leka med gick det så bra att jag knappt fick säga hejdå till honom.

När jag och Vilma hämtade honom på eftermiddagen, jag tänkte att det var ju bra med en mjukstart att bli hämtad lite tidigare på dagen, satt Olle och åt mellis med de andra och blev så glad när vi kom men hade inte bråttom därifrån. Han ville visa hur bra han åt och satt ytterligare fem minuter innan han var klar. Och när jag klädde på honom blev han riktigt ledsen och ville inte bli påklädd. Sen gick det bra och han var glad när vi lämnade. Känns skönt att han efter en inskolningsvecka och en sjukvecka kan komma tillbaka på det sättet.

Avslutar med en härlig bild på tjejerna och Tuvas kompis Maja i Eddabacken där vi åker pulka på helgerna. Mer vinter nu så vi kan fortsätta njut av alla grymma sporter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s