Jobbiga dagar

Min lilla bebis börjar bli stor och det är väl dags att sluta amma. Skriver ”väl” för det känns aldrig som rätt tid för mig. Jag älskar att amma och har de tidigare gångerna tyckt det varit väldigt jobbigt att sluta. Mycket för att det känns som att andra anser att jag ska sluta men också för att hormonerna spökar och gör mig extremt känslig. Det är inte bara att sluta, det händer grejer i kroppen som påverkar mig enormt och som är svårt för andra att förstå så därför skriver jag om det.

Jag vet att Olle inte kan amma för evigt men en mammas uppgift är att trösta och göra allt för sitt barns välmående. När Olle inte har något annat som tröstar, ingen napp, gosedjur eller snuttefilt, är det därför väldigt jobbigt att se på när han är ledsen och sliter i kläderna för att få den tröst han är van vid.

I helgen fick Olle och Fredrik flytta ner för att Olle ska lära sig sova hela nätterna igen. Han sov bra innan jul men eftersom han fick amma när vi var ute och reste kom vi in i dåliga vanor igen och han ammade på nätterna när han vaknade. Eftersom han knappt ammat på dagarna blev helgens flytt rätt abrupt men han har fått amma en gång på dagen i alla fall.

Idag när jag kom hem från jobbet och vi ätit middag klarade jag inte av att låta bli så han fick amma tills han somnade. Jag hade sån värk i tuttarna eftersom det var ett dygn sen sist och jag känner också att jag vill ta ett steg i taget.

Att Olle jättegråter när jag lämnar honom på förskolan gör inte saken bättre heller. Imorse börjat han darra på läppen redan när vi öppnade dörren till förskolan. Stackars lilleman, han har det bra på dagarna men när någon förälder kommer dit för att lämna eller hämta blir han påmind om sin plats och blir ledsen.

Så, jag är väldigt känslig just nu, hormonerna i kroppen får sig en tryckare och psykiskt är det jobbigt att sluta med något trivsamt. Jag vet också att när vi väl slutar helt dröjer det bara några dagar så är både han och jag obrydda. Det går liksom inte att styra över hormonerna och efteråt kommer jag tycka det är skönt också, på ett sätt. Säkert. Vi får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s