Träningsvärk på ingång

Det har varit en produktiv dag som började med ett besök på Knåda sport för att byta in för små skidutrustningar.

Olle har gått runt hos mormor och Lasse, myst och lekt tittut.

Tanken var att ta en längdtur med pappa och Birgitta, bror Jon, syster Sanna, Albin och tjejerna. Men även häruppe har plusgraderna tagit över och de flesta spår är väldigt isiga. Pappa hade dock en plan om att ta en genväg upp på Stafsberget för att nå värmestugan på toppen utan att behöva åka så långt med barnen. Väl däruppe skulle jag, Jon och Sanna kunna köra några varv i spåren för att träna lite också.

Det visade sig att spåren inte var uppkörda, vi fick ta skoterleden upp, 1,4 km uppför berget i sakta mak. Och snacka om chockade vi blev när moster Agneta och hennes man Peter dök upp på skotrar! De bor i Uppsala annars men är uppe och hälsar på mormor och morfar och var ute på en tur. Albin, Vilma och Molly fick därför skjuts upp till stugan. Sanna fick åka med Albin också. Tuva kämpade på hela vägen uppför och var superstark.

Det visade sig vara spårlöst uppe på toppen också. Vi körde upp spår runt myren på egen hand och orkade tre varv i snön som var en tunn skare men mjuk under så vi stundtals sjönk djupt.

Vi grillade korv i stugan innan vi tog oss nedför berget till fots.

Vi startade färden tillbaka med snöväder på toppen som övergick i duggregn längre ner. En dag som började med strålande sol blev en molnig historia på utflykten. Det klarnade upp på vägen till Alfta igen.

Det gällde att hålla sig på skoterspåret för att klara sig undan sådana här bottennapp.

Olle har haft en matdag idag, tre potatisar och en korv till lunch och tre potatis och lika många köttbitar till middag. Härligt att han verkar vara helt tillbaka på banan efter några veckors förkylning med dålig aptit som resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s