Nu är det fasta som gäller

Eller? Jo enligt historien ska det fastas fram till påsken så det är väl bara att ta tag i det då.

För en bulle fick jag idag, en väldigt god en dessutom. Eftersom jag inte haft aptit sen skidåkningen fick jag dock trycka in den så ren njutning var det väl inte direkt. Men är det fettisdag så är det.

Och eftersom jag kommer från Alfta måste jag också nämna att Alfta är bland de få, om inte den enda, byn som fortfarande låter fettisdagsgubbarna och -gummorna få tigga godis eller annat från byns affärer. Nu för tiden är det utklädda barn som ”går fettisdagsgubbe” men för länge sen var det en tradition i alla åldrar. Lite som att gå påskkärring men med friare fantasi till utklädnad. Så kul tradition och jag skulle gärna vilja vara på plats hemma för att se alla söta barn gå runt på byn.

Imorse lämnade jag Olle efter nästan en veckas lov från Mini. Han möttes av glada tillrop och en galen fröken som lyfte upp honom mot taket några gånger och pussade på honom så han hade ingen chans att gråta när jag lämnade. Jag såg honom bara stirra på henne som ”vad hände nu?”

Idag är väl första dagen jag rör mig på riktigt efter skidorna och då kände jag återigen en väldig trötthet och värk i kroppen när jag tog mig från tågen till jobbet och hem igen. Känner också en begynnande förkylning men den ska inte få slå ut. Måste lägga mig i tid ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s