Jämngrått

Igår morse var det minus tio grader, imorse plus tre. Det är inte konstigt att fundera på vad vi människor har för klimatpåverkan. Usch och fy så trist. Och trött var jag idag också, utan egentlig anledning. Kanske var det dimman som tryckte mig längre ner mot marken än vanligt, det kändes så.

Den här lilla mannen är i en riktigt härlig fas just nu. Det är precis en vecka sedan han ammade och han sover väldigt bra på nätterna. Han nöjer sig med att få lägga en hand på mitt bröst även om han kan böka och stöka och försöka få fram det, han godtar ändå ett nej.

Han äter som en häst. På morgnarna är han superhungrig, ställer sig vid matstolen och ropar för att få sätta sig. Väl i stolen kan han vräka två-tre mackor, en tallrik fil med banan, russin och ost, en massa ost.

Lunchen på förskolan vill han helst hälla i sig, snabbt ska det gå och gärna skyffla in maten med båda händerna.

Ikväll åt han först middag, barnmatsburk eftersom vi inte var klara med maten, vanlig tid vid 17.00, för att sen också äta två tallrikar pasta med oss när vi kom hem sent efter innebandyn.

Innan han somnar bälgar han i sig vatten och dricker mer än ett glas innan han får ro. Och ro får han helst på mage med armarna under sig och benen uppdragna i rumpan. Måste fånga den bilden en dag.

Ikväll när vi hade kommit hem från innebandyträningen, ätit och Tuva hoppat in i duschen klev han in, sköt fram sin favvopall som han sitter på när han duschar, och ville nu också duscha. Han fick nöja sig med att tåflirta med storasyster och få lite vatten på fötterna innan läggdags. Tjejerna säger hela tiden att han är så söt att de inte vet vart de ska ta vägen, och jag håller med. Han är vår lilla solstråle.

Det händer verkligen grejer varje vecka och nu känns det som att Olle är så med, kan skämta med oss genom att dra bort en leksak, väntar på våra reaktioner när gan gör si eller så, skriker högt när vi inte ger honom fetaost tillräckligt snabbt till middagen och pussar och kramar med massa bus i blicken. En härlig tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s