Får jag ledigt två dagar nu?

Det blev en helg med få andhål. En helg som från början såg ut att vara relativt lugn, åtminstone i almanackan, blev på något sätt fullt ös från början till slut. Och det är ju också häftigt när det händer.

Jag och Fredrik fick en halvtimmes löptur igår när tjejerna kommit hem efter kompislekar. En fantastiskt vacker dag men extremt blåsig, motvinden i början på rundan var riktigt tuff och mina öron började värka som vanligt när det blåser. Trots pannband. Men det gick bättre väl inne i skogen.

Lördagskvällen spenderades i Spånga och dansbandsavsnittet av Stjärnornas stjärna. Var lite orolig för temat även om jag själv och Ulrika gillar den musiken, att tjejerna skulle tröttna, men nej då. Och det var inte konstigt, vilken underbar kväll och vilken glädje dansband är! Lätt att sjunga med, lite trångt för att kunna sittdansa på bästa sätt men oj vad roligt det var.

Tjejernas favorit är Renaida.

Vilma tog både kramar i en reklampaus och autograf och selfie efteråt. Jag minns själv det stora i att träffa en artist när jag var liten och känner igen det stora leendet i Vilmas ögon.

Sen hemkomst i fredags, sen hemkomst med tjejerna igår och när då Olle vaknar vid sex på morgonen är det slitigt andra dagen i rad.

Men det var bara att kliva upp och fixa frukost, ut och mysa på altanen och spela lite fotboll med barnen på gräsmattan innan avfärd mot Eva, Fredriks farmor. 92 år skiljer Olle och Eva, hennes sonsons son, och det slår mig hur många världsnyheter hon fått uppleva i jämförelse med Olle som har sina framför sig. Det är stort, det är livet.

Hem för en snabb lunch och så vidare till näst sista matchen för säsongen för mig och Tuva. Idag på hemmaplan för oss när vi mötte Danderyd i Mörbyhallen. En match vi verkligen var värda att vinna. Så fint spel och kämparinsatser men där bollen inte hittade på mål tillräckligt många gånger och när motståndarlaget hamnade på vår sida kändes det som att de bara behövde skjuta mot mål för att bollen skulle rulla in. Så kan det vara ibland och det spelar ju ingen som helst roll, tjejerna var det klart mest välspelande laget. Dessutom var de flesta i Danderyd både ett och två år äldre än våra tjejer.

Efter matchen hade vi en halvtimme på oss att byta om för att ta emot våra fina och kära vänner som vi inte träffat sen i somras. Åh vilken mysig eftermiddag och kväll, massa lek och en härligt rörig middag på det.

Nu är jag helt slut och vill vara ledig i två dagar. Får dock vänta fem dagar till nästa helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s