Magsjukan har härjat

Varning för att äcklig text följer.

Måndagskvällen var inte den mysigaste då Olle spydde fyra gånger när vi fortfarande var vakna och så ytterligare två gånger innan midnatt efter att ha vaknat för att dricka massor med vatten. Då var det väldigt synd om honom, men efter tredje vätskeintaget fick han behålla det i magen och har sen dess inte spytt något mer.

Fredrik bytte lakan i sängen tre gånger och till slut sov vi på badhanddukar för att plastskydden vi alltid har i sängen redan låg i tvätten.

Alla utom Tuva var hemma igår då jag och Vilma var risiga i magen, eller jag blev det på eftermiddagen och tappade kraft. Det känns direkt när det är något knas i kroppen.

Så inatt blev jag lite förvånad ändå när jag hörde Tuva spy på golvet i sitt rum. Eller inatt, klockan var halv fem imorse men det kändes tungt att behöva kliva upp och torka spyor på hela golvet, dörren och listerna. Vi sov sen till kvart i åtta.

Idag har vi bara tagit det lugnt, alla har varit hemma och vi har ätit hyfsat, Olle har inte fått i sig mycket och sovit väldigt långa stunder, ja hela förmiddagen faktiskt. Så han får vara hemma imorgon också. Hoppas Vilma slipper spy och känner sig pigg imorgon igen. Tuva har ätit som vanligt idag och kan gå tillbaka till skolan imorgon förhoppningsvis. Skolbarn och vuxna har ju 24-timmarsregel och förskolebarn det dubbla.

Det jag grämer mig för mest är att Olle missade sin första skolfotografering igår, åh vad jag önskar att han fick bli fotad i en söt klassbild. Men det går inte att få allt.

Ikväll gick Fredrik på ett viktigt föräldramöte inom friidrotten och Vilma fick mycket beröm från ledarna som ska ge henne lite mer utmaningar på träningarna och inte låta henne leka så mycket, fokusera mer på grenarna. Det känns kul!

Olles tänder, nu är de fem nya nästan helt framme och jag tror att han kommer märka stor skillnad när han ska tugga mat framöver.

Olles utveckling är så härlig just nu. Idag satt han och gömde leksaker för mig, lade dem bakom sin rygg och sträckte ut händerna som han brukar när något är slut eller borta. Han skrattade när han plockade fram grejerna, om och om igen.

När Fredrik duschar med honom pumpar han fram tvålen som vi, löddrar mellan händerna för att sedan tvåla in sig.

Har också skrivit tidigare om hans förmåga att klä sig, när han själv sticker in armarna i tröjan och jackan och gärna klär sig överlag.

Att bygga torn har blivit roligare också, han bygger gärna alla klossar innan han river. Tidigare har han rivit när två klossar står på varandra.

Nu ska jag fortsätta heja på Djurgården i slutspelet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s