Vilma på fotbollsplan

Ikväll fick Vilma äntligen prova på fotboll. Jag plockade upp henne på gymnastiken efter två timmars träning där, hon fick sushi i bilen till grannbyn och hon älskade fotbollen, också. Ett glatt gäng verkar det vara som kör i de lila tröjorna i Enebyberg. En härligt positiv tränare och en drös med tjejer. Många som känner varandra från sina klasser men också några som Vilma, som inte känner någon annan. Jag gillar det, att åka iväg till nya kompisar och köra sin grej. Många hade gått fram till Vilma och frågat om hennes namn och när de spelade två mål sa Vilma att de i hennes lag varit väldiga vinnarskallar. Jag såg det, och jag såg också Vilmas fina passningar, brytningar och mål. Hon bara är, självklar i sig själv, stark, snabb och modig som åker dit och provar. Nu vill hon såklart fortsätta, även om hon också vill spela med sina kompisar så gillar hon inte de träningstiderna som laget hos oss har, och hon började ju prata med någon tjej redan första träningen med det här laget. Så nu behöver vi köpa skor och skydd, stackarn fick springa järnet undan de andra med fotbollsskor.

Och snöhögarna ligger bakom planen för att ishallen ligger bredvid.

Under tiden Vilma tränade passade jag på att kolla starten på Enebybergs Varvetmilen. Femhundra löpare stack iväg från idrottsplatsen och gick i mål på samma ställe.

Hemifrån kom en bild på den här coolingen som tillsammans med Tuva och Fredrik kikade på löparna när de sprang förbi vid oss.

Fullt ös den här veckan betyder att jag måste vila när jag kan, särskilt efter den dåliga starten för huvudet. Natti natti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s