Bagare mitt nästa yrke?

På’t igen ikväll bara. Känns som jag bakar lite nu och då och det hade ju varit toppen om vår familj fick njuta av allt som produceras. Men nej, är det inte kalas vi ska bjuda på är det försäljning på skolan för att utöka klasskassor.

Imorgon är det dags för Tuva att sälja frukostbullar när föräldrar kommer och hämtar sina barn på eftermiddagen. 25 bullar är kravet och eftersom jag då gjorde dubbel sats blir det faktiskt några få över till oss till frukosten imorgon.

Valde ett enkelt recept från fredriksfika.allas.se och det blev toppenfina bullar med sesam- eller vallmofrön på. Önskar sådana här gånger att jag orkade baka bröd oftare, enkelt när jag har en maskin som gör jobbet och ekonomiskt hållbart.

Jag och tjejerna laddar för fredagens resa mot Köpenhamn med kören. Imorgon kväll ska det packas och lagas lunchmatsäck och på fredag sitter vi på bussen mot en mysig helg i grannlandet. Jag önskar så att både Tuva och Vilma ska fortsätta sjunga men jag är rädd att den här säsongen blir den sista. Båda har flaggat för att de vill sluta, får se vad de säger efter konserten i helgen. Om de håller i sången något år till kommer fler intressanta resor göras och när kyrkan är bakom arrangemangen kostar det ingenting heller, eller ytterst lite. Många fördelar alltså, förutom att få underhålla sin sång.

Idag ringde Tuva, var uppspelt och ville få lov att gå till affären och handla ballonger, serpentiner och en present till sin lärare Per som fyller år imorgon. Klassen ska ordna med överraskningskalas. Ok men vem betalar, undrade jag och Tuva sa att hon skulle betala men att två klasskompisar lovat att bidra med pengar senare. De ville gå hem till oss och baka tårtor dessutom. När hon vill göra bra saker säger jag ja.

De tre tjejerna som gick hem till oss bakade en stor sockerkaka och en liten minikaka. De vispade grädde med karamellfärg och lade på toppen och skrev 4EA på den stora och Per på den lilla tårtan. De har också köpt en chokladros till honom och ska vara på skolan tidigt imorgon bitti för att bli insläppta av en annan lärare och pynta klassrummet med serpentiner och ballonger. Ett härligt engagemang som jag gillar. Tuvas generositet tog jag dock upp med henne när jag kom hem efter jobbet. Det är ju härligt att hon vill göra det här men att hon ska betala för allt känns mindre bra. Hon tänker inte så och jag sa att vi för ju inte över pengar till hennes konto för att hon ska göra av med dem på vad som helst, där behöver hon börja fundera på vad det innebär att ha pengar, spara och spendera dem. Den diskussionen kommer nog fortsätta framöver.

Jag tror i alla fall att hennes lärare blir glatt överraskad imorgon bitti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s