Tivoli till sen kväll

Gänget som höll ihop när vi fick entré och åkband till Tivoli efter söndagens lunch! Bland körsbärsträd i full blom och en blå himmel men rätt kalla vindar, fanns det ingen hejd på barnens galna karusellenergi, om det ordet finns. De ville knappt pausa för middag så jag fick styra bort fokus efter tre timmar för att själv få fylla på energidepåerna.

Förmiddagens gudstjänst var speciell, och det var intressant att få uppleva den danska kulturen i kyrkan. Prästen hade en prästkrage värt sitt namn, hon såg ut som en prästkrage helt enkelt.

Jag och en mamma i gruppen testade nattvarden också, fick ta emot ”vinet” i små koppar som såg ut att vara lämpade för snaps, så det kändes väl i och för sig typiskt danskt då.

Jag som inte brukar åka alltför många karuseller testade faktiskt en berg- och dalbana och ytterligare några attraktioner, men mest fick jag stå och titta på galningarna som snurrade runt runt, ju mer desto bättre. Men då fick jag å andra sidan se en hel del annat fint, Tivoli är väldigt trevligt med många fina restauranger, blomsterarrangemang och som här, en orkester.

Tuva stoppades många gånger av sitt onda öra som hon lidit av hela helgen. Energin har då inte varit på topp och vi får nog ta oss till läkaren hemma igen så hon blir av med proppen hon har. Det värkte när hon åkte upp och ner så ibland hoppade hon över åken.

Flygande mattan åkte hon i alla fall och vattnet jagade resenärerna på ett läckert sätt.

Vi lyxade oss med sushi till middag inne i parken, en väldigt god sallad för min del. Enda gången under helgen jag inte fått något bröd till maten som också känns typiskt danskt. Jag förstår inte hur de klarar att äta så mycket mackor som de verkar göra, min mage skulle göra uppror då.

Vi stannade i parken till nio på kvällen och då frös jag rätt rejält, men inte de yngre såklart, de klagade på att de inte fick stanna till parken stängde vid elva.

Det har varit en riktigt fin helg som tärdes lite av Tuvas öronvärk men som överlag funkade väldigt bra. Kerstin som körledare är ett riktigt proffs till arrangör och allt har verkligen funkat och varit snyggt upplagt.

Tror tyvärr att jag förlorar tjejernas intresse att fortsätta sjunga inför nästa säsong men allt har kanske sin tid. Just nu har de inte sina närmsta kompisar där och även om den här resan har fått hela gruppen att komma närmare varandra, vilket har varit den bästa effekten, tror jag inte det räcker. Men vi får se vad de säger efter sista konserten i maj.

Skönt att vara hemma igen ikväll och få pussa på våra killar som vi saknat under helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s