Vitsippor och sommarvindar

Vilket väder vi har just nu och det bara fortsätter. Jag och Fredrik jobbade på förmiddagen, Olle lekte hemma med mig och somnade i vagnen tidigt på förmiddagen vilket gjorde det väldigt smidigt för mig att få något gjort. Hann till och med dammsuga och torka golven tidigt imorse innan jag slog upp datorn. Och det produktiva fortsatte.

Lunch på Sibylla var en hit, supergott potatismos tyckte Olle.

När Fredrik kom hem gick vi iväg till sjön för att turas om att springa och vara med en sovande Olle. Och hela skogen var fylld med årets vitsippor, vilken underbar syn! Får mig att tänka på mormor och morfars vackra vitsippeäng vid ån intill deras hus. Vackert.

Hemma igen bytte Fredrik däck på min bil och jag hämtade tio flyttkartonger med kläder och skor från förrådet för att byta säsong i våra hallar. Ett svettigt jobb som känns oerhört befriande när det är klart. Nystädat och klädsorterat, svårt att känna sig annat än lugn i själen då.

Men ikväll fick vi ett så sorgligt besked när min systers sambos pappa förklarats död efter ett dygn av kämpande i respirator med hjärnblödning. Chockerande och alldeles för tidigt och såna stunder påminner mig alltid om livets sköra tråd, på val som ska våga göras, på lyckan som ska våga väljas och på livet som ska levas.

Glad påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s