Lövhögar och äggskal

Forsythiabusken stod i full blom när vi kom hem strax efter elva idag. Den lyste knallgul när vi svängde upp till huset och jag blev på härligt vårhumör. Vi stack från Alfta kvart i nio och det var inte många bilar på vägen söderut, så skönt att slippa och väldigt bra att komma ner i bra tid. Vi kunde äta lunch och sedan gå ut i trädgården.

Fredrik använde lövblåsen i häcken mot gatan för att blåsa in löven på tomten och jag krattade ihop åtta säckar löv bara på framsidan. Mer hann/orkade vi inte med idag men målet var framsidan så att vi hinner ta baksidan till helgen efter att jag jobbat klart på söndagen.

Vi fick turas om att ta hand om Olle som fullkomligt älskar att vara utomhus men som också tar alla chanser han får att smita ut på gatan. Tjejerna lekte med honom en stund i början på vårt räfsande men ledsnade snabbt och stack iväg och lekte med sina kompisar.

När Tuva tog ut Vilmas cykel från vedboden hittade hon det här fantastiska fågelboet. Så kompakt och vackert och äggen måste varit nykläckta för det var blött och slemmigt i och runt dem. Koltrastar berättade svärmor, sådan underbart vacker färg på äggen.

Tyvärr var ett ägg okläckt så vi chansade på att plocka ur boet och lägga det på annan plats i boden. Kanske överlever det, men troligen inte.

Imorgon börjar vardagslunket och även om det känts som vi varit inne i en semesterperiod i den här värmen och det är lite jobbigt att tänka på jobb igen, får jag se framemot en hel del röddagar och förhoppningsvis en fortsatt vacker vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s