Sköna maj

Ett fint avslut på april och en skön start på maj blev det de här en och en halv lediga dagarna.

Vi bjöd på middag igår och det blev en rejäl en. Löjromspizza på smuldeg med ett glas bubbel mötte gästerna och jäklar den blev god. Fredrik slog till med Kalix-ägg dessutom, fint ska det va.

På grillen låg flankstek, lammkorv, fläskfilé, kyckling och entrecôte. Vi åt av köttet både till lunch och middag idag också.

Till efterrätt gjorde jag en blåbärscheesecake som blev otroligt god, nästan godare ikväll när jag tog en bit efter middagen.

Sol fick vi också, och en hel del värme, trots att prognoserna var regn. Samma sak idag, när solen kom fram var det riktigt varmt och skönt och vi tog fram cyklarna och mekade, krattade det sista på baksidan och tog en löptur medan Tuva sov med Olle. Hon var trött idag, tjejernas kompisar sov över efter middagen och vaknade såklart vid sex imorse. Vilma vaknade tidigare än så och väckte sen de stora.

Då såg det ut såhär på förmiddagen, de kan sova de här två.

Vilmas förslag om lunch på picknickfilt var ett mysigt drag. Olle fick också sitta på filten med tjejerna och verkade väldigt nöjd.

Olle tog en av sina långa promenader idag när jag lät honom gå iväg längs med gatan. Han springer alltid rakt ut och det gäller att ha koll på honom, särskilt när han ser det som en sport att sticka också, och skrattar högt när vi springer efter honom. När han nu fick gå iväg så gick han långt, ett varv runt kvarteret med avstickare in på flera uppfarter och mot sina favoriter, bilarna. Idag upptäckte han några nya figurer, myrorna först. De kröp på gatan och han stannade länge och ropade på dem. Han böjde sig ner och lät en myra klättra upp på sitt finger. Jag borstade dock bort den då den verkade bita sig fast, inga roliga ena alltså.

När vi kom tillbaka hem pekade han mot ett träd och ropade ”ä dä?” som han ofta gör. Tänkte att han sett fåglar men när jag kikade såg jag en ekorre studsa runt i snabb fart. Det var väldigt populärt och det dröjde innan han ledsnade på den synen. Vi har ett par ekorrar som alltid håller sig i våra och grannarnas träd så dem lär han få se fler gånger.

Efter Vilmas dubbelträning med gymnastik och fotboll ikväll klagade hon på att benen värkte och hon var riktigt svettig när hon ställde sig i duschen. Lite förhöjd temp imorse, bara 37,3 i och för sig, men hoppas det inte tar fart nu. Hon var så lycklig och hade haft så kul, det var tydligen bra träningar!

Tuva och jag har börjat ladda för att åka på cup i helgen och stora delar av packningen är klar. Jag har googlat musikquiz och laddat högtalaren så jag kan köra musik på tåget för tjejerna. Snart är vi på väg.

Till slut har det regnat här också, hoppas nu det håller i sig och faller rejält så vi får ett vackrare landskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s