Maaamma

Älskar den här nacken, Olle har sina föräldrars hår, tjockt och mycket och dessutom lite lockigt nu när det är långt i nacken. Har alltid tyckt det är lite konstigt att tjejernas hår är så rakt när jag och de flesta i min släkt har självlockar. Vet att de också hade mer lockar när de var små men att de försvann sen. Hoppas Olle bryter det mönstret.

I ett par dagar har han börjat säga mamma och då gör han det heeela tiden. När han vill ha hjälp, sitter fast, vill komma upp i famnen eller som idag, när han ropade på mig som var på övervåningen och städade. Jag svarade men han fortsatte ropa. Först när jag visade mig i trappan förstod han att jag var uppe och följde efter mig. Sötnos.

Ikväll när han legat och myst i soffan längre än vanligt och kikat på sina Youtube-sånger sa jag till honom att nu är det väl dags att sova. Han gav mig då mobilen och gick iväg uppför trappan. Nästan uppe började han ropa på mig. Jag sa att han kunde väl gå upp till Tuva och Vilma som låg uppe och kikade på Let’s dance men det dög inte. Han tjatade tills jag följde efter honom. Han gick in till sängen och jag vek av för att titta till tjejerna på Vilmas rum. Då kommer han in till Vilmas rum med sin mugg som saknade vatten så det var bara att fylla upp inne på toan. Stenkoll har den lille gubben. Nöjd med sitt vattenglas gick vi och lade oss. Olle dricker mycket vatten varje kväll innan han somnar så han vill ha ett fullt glas som räcker tills han slocknar. Ikväll somnade han dock snabbt, fortfarande rätt varm men pigg och glad.

Är sjukt nöjd med mina nya löpartajts som ska invigas imorgon hoppas jag. 18 grader ska det bli, härlig helg framför oss alltså. Får se vad vi hittar på men någon gång ska altanen oljas och fönstren putsas hade jag tänkt. Därför var det positivt att vara hemma med Olle idag, jag kunde städa inför helgen vilket ger mig tid att ta tag i de ytor som får en omgång två gånger om året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s