Gott och blandat

Vilma spelade borta mot Vallentuna i förmiddags. Laget spelade bra och gav inte upp trots två snabba mål i baken. De vände och vann med ett mål och Vilma fick både glänsa i målet och på planen och glädjas åt ett mål dessutom. Hon var väldigt nöjd men hon lider också av nervositet inför matcher och framträdanden. Därför höll magontet i sig hela dagen.

Hon och Tuva skulle nämligen få avsluta köråret i Danderyds kyrka på eftermiddagen. Och konserter är också jobbiga för Vilma som oroligt vankar av och an här hemma inför tillställningarna.

Idag var det speciellt och nostalgiskt för tjejerna som inte vill fortsätta sjunga till hösten. De har sjungit sen femårsåldern men nu är det slut med det. Kanske kan de hitta tillbaka till sången senare men det var med en tår i ögat som jag lyssnade till sista sången idag. Tuva blev också berörd när hon började fundera på att det här är sista sången, berättade hon efteråt. Grymma är dem i alla fall och det har varit så mysigt att få sitta i kyrkan några gånger per år, ett rum av stilla reflekterande som jag kommer sakna.

Olles feber vill inte ge med sig och den känns så löjlig också. På kvällarna hamnar han på 38, på nätterna något högre. Och på dagarna är han som vanligt, har 37,4 typ och är kanske lite extra gnällig. Han hostar väldigt djupt dock, låter inte bra. Bara att hoppas på en frisk gubbe snart. På fotbollsplanen hade han sin egen fotboll med sig och kunde spela på sidan om Vilmas match. Lycklig kille.

I trädgården har vi krattat klart nu, för den här gången, rensat i rabatten och tvättat altanen. Så snart solen skiner och träet är torrt ska jag rolla in ytskydd för andra året som ska göra träet vackert grått och hålla det fräscht i många år. Hoppas få till det imorgon eller på tisdag. Innan altanen blir skitig igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s