Medicintvång för mini

Igår var jag hemma med Olle. En mysig dag även om han var gnälligare än vanligt. Ville vara nära nära hela tiden, även när jag lagade mat…inte lätt att få saker gjorda men jag gjorde små försök.

Fönstren på övervåningen blev putsade på förmiddagen. Det kändes toppen även om jag vet att det är undervåningen som är drygt att göra då fönstren inte går att öppna. Alltså måste jag först putsa insidan vilket går snabbt. Men sen gå ut och putsa från utsidan där det på vissa ställen behövs stege. Och så ska spröjsen bort och putsas fina. Det får bli ett helgjobb om en och en halv vecka.

Olle som gör allt han inte får göra, stod nedanför mig och plaskade i diskvattnet när jag försökte putsa utan att bli avbruten. Det slutade med att jag fick moppa golven också. Men jag är nöjd ändå, med klar sikt kan jag njuta av utsikten från sängen.

Idag åkte Fredrik och Olle till vårdcentralen och det visade sig att Olle har öroninflammation och fick en Kåvepenin-kur i fem dagar. Han hade inte behövt få medicin men doktorn tyckte det var lika bra då han är påverkad av sin inflammation. Olle vill verkligen inte ta medicinen och gillar nog inte pappas metod av intaget med spruta in i munnen. Får se om vi kan klura ut något smart sätt att ge.

Efter att ha kämpat hos doktorn, som inte heller var kul då Olle inte gillar att bli tagen på öronen eller vid munnen, var han värd en finlunch på Sibylla.

Jag som var på jobbet tidigt imorse fick mycket gjort och kunde med gott samvete springa sex km på lunchen. Underbart väder som verkar hålla i sig framöver. Och jag kände mig så stark! Vid jobbet springer jag väldigt flackt och det märks att jag sprungit elljusspåret hemma för det gick så lätt idag och jag var väldigt nöjd med att springa 35 sek/km snabbare än i spåret hemma.

Tuva och Vilma åkte på köravslutningen idag och gav presenter till sin körledare och assistent. Alla blev bjudna på glass och kalasade mer än sjöng. Efter träningen fick tjejerna grillad fläskfilé och läxorna gjordes på ren vilja innan sängdags. En klart bättre kväll än den jag planerat som skulle innehållit altanmåleri. Men jag är för trött och hoppas på torsdag kväll istället då det dessutom ska vara någon grad varmare på natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s