Vilmas första tävling

Som friidrottare med en klubbtillhörighet i alla fall. Idag var det dags för det årliga Danderyds ungdomsspel och Vilma ställde upp i 60 meter, längdhopp, 600 meter och kom dessutom med i stafetten för tioåringar.

Hon blev påhejad i regnvädret av Tuva, mamma, moster Christina och kusin Theo och moster Jennifer och Erik. Olle var överallt hela tiden så mamma hade fullt sjå att hålla koll på honom och såg därför inte så mycket. Tur då att mostrarna var på plats så Vilma fick bra hjälp.

Hon gick till final i 60 meter som sjätte löpare och kom femma. Längdhoppet gick väldigt bra och hon ökade sitt rekord från förra årets Danderyds-OS med skolan från 2.82 till årets 3.06, riktigt kul! I stafetten på 5×60 meter gjorde hon sitt jobb på andra sträckan av fem, oturligt nog tappades pinnen på sista växlingen och tjejerna kom fyra av fem lag, tre sekunder efter segrarna.

När det var dags för den avslutande grenen, den tuffa 600 meter, var Vilma trött och klagade på sitt knä som värkt sedan längdhoppet. Men av tolv löpare sprang hon i mål som fyra och gjorde en toppeninsats i sin första tävling, utan att som många andra, ha spikskor på fötterna. Hon tyckte det var roligt att tävla och om hon vill fortsätta måste vi nog köpa riktiga skor för att ge henne bättre förutsättningar.

Jag och Fredrik lämnade ett vackert Skåne efter en väldigt fin helg. Varma vindar och mycket snack. Tur vi gillar att åka bil och prata med varandra. Eller bara lyssna på en podd eller ljudbok.

Det var skönt att komma hem och krama barnen, och vår hjälte mamma som hållit ihop allt hela helgen. Jag har väldigt ont på tatton som är ett sår nu såklart. Men fick äntligen börja smörja in den ikväll. Har svårt att röra mig som det är nu så jag hoppas det känns bättre snart. Jag hjälpte Vilma att smörja in liniment runt knät så det kändes bättre psykiskt åtminstone. Hon sa själv att det troligen är överansträngt och vi pratade också om träningsvärk. Hoppas linimentet hjälper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s