Galenpanna

Idag fick jag åka hem och hämta Olle på Mini efter att ha börjat jobba tidigare än vanligt imorse. Världens sötaste i sitt Bamse-regnställ och stövlar klev han runt på gården när jag smög mig fram. De är ju sådana gulliga minimänniskor som i full mundering knatar runt med varandra. Jag kom fram till Olle när han stod och pratade/skrek med Valdemar som stod uppe i tornet med rutchkana. Valdemar som kan prata härmade Olles snack när jag kom fram och sa hej. Det är bra att Olle är kommunikativ, eller försöker vara, och en tuff kille trots att han är en av de minsta.

Men han är helt galen när han ska sova. Han klöser, slår och biter gärna mig, bara mig, och är helt i gasen och vägrar sova, verkar det som i alla fall. Efter ett tag lägger han sig oftast ner och på två sekunder sover han.

Ikväll var inget undantag. Han gjorde konster i sängen, kröp fram och tillbaka mellan sin och vår säng, smög upp handen längs med spjälorna för att riva mig och till slut tog han Bibbi i plast in i munnen, bet på figuren som en glass och rullade runt med ögonen som han gör för att knasa sig…suck, kunde ju inte låta bli att le. Var tvungen att fota honom lite men missade Bibbi såklart. Det ser så skönt ut att sova och Olle kan verkligen sova hur som helst. Efter att ha snurrat runt några varv ser hans ställning aldrig ut som någon annan kväll när han väl somnar.

Efter en regnig dag är det nu blåhimmel igen. Verkar som att regnet kommer tillbaka i helgen och det känns skönt, med asparnas vita frötäcke med en hel del bränder som följd kanske regnet kan hjälpa till att förhindra fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s