Äntligen mammografi

Idag fick jag äntligen gå på mammografiundersökning, som den 40-åring jag blivit. Så vartannat år fram till 74 har jag för mig sköterskan sa, får jag gå och fota tuttarna. Vilken lyx att få veta, att ha koll, sådant gillar ju jag. Och eftersom vi har mycket cancer i släkten är det såklart ännu viktigare. Så nu väntar två veckor av väntan på besked om scanningen bär ett positivt svar eller inte.

Undersökningen gick väldigt bra och gjorde inte ont alls om någon tror det fortfarande. Jag kan tänka mig att tekniken för att fota brösten har utvecklats och det kanske har gjort ont tidigare men jag skulle bli förvånad om någon tycker det jag fick göra smärtar på något sätt.

Efter mammografin körde jag direkt på jobb och dokumentering av Golfens dag på Stockholms golfklubb. Tjejerna var väldigt taggade på att åka och slå också så vi möttes upp på klubben och de fick agera modeller tillsammans med alla andra besökare på plats.

Klubben fick hela 37 funktionärer att ställa upp under dagen och det gav en fin välkomstkänsla. Tjejerna fick hjälp av elitjuniorerna som var så gulliga och duktiga med barn.

Många fina slag och mersmak blev resultatet och båda vill testa på att vara med i klubbens tjejsatsning.

Olle var galen i alla bollar som låg överallt och var han än kikade. Lyckan var ju också att få sitta och styra en klippmaskin och åka golfbil. Tror han fick en hel del flashbacks från Sydafrika när han njöt i golfbilen varv efter varv tills den snälla ledaren lät andra få testa på. På greenen gjorde han som på Pinnacle Point, plockade bollar och lade dem i hålet för att sen plocka upp dem och göra om proceduren. Det skulle förvåna mig om han inte vill pyssla med bollsport när han blir äldre.

På eftermiddagen åkte vi och grattade Magnus på sin födelsedag. För ett år sedan fyllde han jämnt och fick en flaggstång av oss och ett stort gäng. Idag var flaggan i topp på stången och vi fick en mysig stund innan det var dags för mig och tjejerna att avsluta kvällen i Solna.

Vi gick på bio med våra fina vänner som funnits i våra liv sedan de äldsta barnen föddes. Vi valde VIP-salongen på Mall of Scandinavia och köpte in middag till platserna. Aladdin avnjöts och oj vilken rolig och fantastiskt fin och välgjord film. Hett tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s