Sjusovare

Igår somnade Olle halv fem. Han sov när Fredrik besökte sin syster med familj och han sov när han kom hem och lade honom i soffan. Han sov när vi kom hem efter en fantastisk Aladdin och han sov sedan hela natten, till halv åtta imorse! What?! Jag såg framför mig hur han vaknade dödshungrig runt fyrasnåret men nej då, inget matbehov där inte. Men när han vaknade var han hungrig.

Så hungrig att han efter frukosten när resten av familjen gick upp på övervåningen några minuter, stegade fram till Tuvas filtallrik och började käka av den också. Då var klockan tio och vi skulle precis göra oss i ordning för att åka till Täby centrum i regnet. In med busungen i duschen en snabbis, torka golvet litegrann och sen iväg.

Då hade morgonen varit så lugn och skön. Jag låg kvar i sängen flera timmar och läste min spännande bok 1793. Tjejerna kom upp med frukost på sängen och hyllade mig på bästa sätt. I Täby C fick de chansen att skapa fina porslinsmedaljer på Panduro.

Emma och Sarah hängde med på shoppingrundan och efteråt följde de med hem till oss, Sarah tog fram saxen och klippte Olles rufs. Nu är han så söt med en liten pottfrisyr eftersom jag än så länge inte vill klippa pojkfrisyr på honom.

Pratade med mormor idag som ringde och grattade Vilma på hennes namnsdag. Hon berättade att de här tre namnsdagarna, Urban, Vilhelmina och Blenda, sätter regeln för hur vädret ska bli i sommar. En gammal sägen som jag inte hoppas stämmer eftersom temperaturen har sjunkit till tolv grader och regnet kommit och gått under hela helgen och verkar ska fortsätta även imorgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s