Nu kommer värmen

Den här dagen krävde förberedelse in i minsta detalj. Vilma hade samling till match halv tio imorse och innan dess hade jag lagat pastasallad inför lunchfärden mot Lovö. Festkläderna var framplockade till efter fotbollen.

Vilma spelade bra men hade inte så många lagkompisar som ville kämpa om bollen, sprang ingenting i onödan och vågade inte försöka ta tillbaka bollen från motståndarna heller. Tur de är några som ändå verkar vilja spela fotboll…oavgjort mot ett löpstarkt Åkersberga kändes som en seger om jag får recensera matchen högst internt och aldrig till Vilma.

Vi hann hem så Vilma kunde duscha innan vi åkte mot Lovö kyrka där hon skulle hinna repa barnens framträdande i kyrkan på dopet för August Mattias Lars. Pastasalladen åt vi tjejer i bilen, Olle sov och Fredrik körde. Framme vid kyrkan fick jag en fråga om att fota dopet. Det kändes som ett stort uppdrag att försöka föreviga ögonblicket på ett bra sätt. Hoppas det finna några bilder som går att använda.

Vi har nog aldrig upplevt en sämre dag med Olle än idag. Så typiskt när det är kalas men det började redan på matchen då han blev så himla förbannad för att han inte fick gå ut på fotbollsplanen och springa runt som han ville. Han visade sin ilska på ett annat sätt än tidigare, väldigt tydlig med vad han ville och otroligt förbannad blick när det inte blev så.

Han satt och rev maskrosor på baksidan av en läktare och när de tog slut blev han förbannad för det också.

När han sov i bilen på väg till kyrkan tänkte vi att det kanske hjälpte men inte ett dugg. Han blev lika förbannad i kyrkan när han inte fick göra som han ville så Fredrik fick gå ut med honom så han fick plocka och kasta sina stenar för att få utlopp för sin ilska.

En stund på fikat var han glad och nöjd men när han började åla sig i famnen för att ta sig loss om och om igen beslutade vi oss för att åka hem.

Hemma var han väldigt nöjd, vår lilla stekare, han ville väl kanske bara ha en lugn och skön lördag. Imorgon får han en lugn söndag i alla fall.

Då ska vi bara vara hemma och jobba i trädgården. Det går långsammare när en av oss måste passa Olle från att springa ut på gatan men vi ska nog få en hel del gjort ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s