Jobb och sprutor i armen

Värmen håller i sig ett par dagar till och det njuter vi av, även om jag tycker 25 grader duger alldeles utmärkt och inte som nu när det är så varmt att vi inte kan vara på altanen förrän middagstid, men då njuter vi i och för sig väldigt mycket av den nygrillade maten.

Fredrik och Olle körde mig till jobbet tidigt imorse så att jag kunde jobba av timmarna och komma hem i bra tid i eftermiddag.

Efter jobbet åkte vi och tog första fästingsprutan, både på Olle, mig och Fredrik. Vi har inte riktigt prioriterat det förrän nu då. Tjejerna har redan full dos.

Tuva, som nu är ensam stor tjej hemma efter att Vilma stack till Alfta med Jennifer och Erik igår, ville inte mysa med oss länge. Hon hoppade på bussen i förmiddags för att åka till Blidö och mys med farmor och Lotta istället.

Men jag fick några timmar med henne igår kväll i alla fall. Då tog vi bilen in till ett packat Djurgården, fullt med nationaldagsfirande människor som ville till Skansen eller Gröna Lund.

Vi valde Grönan och tillsammans med Tuvas kompis Edith som spelar innebandy i vårt lag, njöt vi av den varma sommarkvällen och Veronica Maggios sista spelning av tre på stora scenen.

Vi var inte ensamma på plats direkt, herregud så många människor på ett och samma ställe. Efter att ha köat vid fish & chips-kiosken i 45 minuter och fem meter gick vi till baren på vattnet och köpte god grillbricka som vi avnjöt på bryggan.

Tjejerna passade på att åka fritt fall, gå lustiga huset och åka kärlekstunneln innan middagen och konserten.

Oj vilken tur vi hade när vi trängde oss fram i vimlet. Längs med väggarna fram till nachos-kiosken hamnade vi och där hoppade tjejerna upp på disken och kunde sitta och se scenen hela konserten. Jag stod nedanför och när folk fått sin nachostallrik och gick därifrån fanns det gott om plats att stå och njuta av en grym Maggio som verkade ge järnet den här kvällen.

Vi var väldigt nöjda när vi gick därifrån, samtidigt som hela stan kändes det som.

Nationaldagsmorgonen startade tidigt med flagghissning och tennis på altanen med febrig Olle. Han vaknade med 39 graders feber och vi undrade om det kunde vara årets första myggbett som låg bakom. Han har en hel del fula bett på kroppen stackarn. Det är ju otroligt många mygg ute redan, känns som det kommer bli en dryg sommar om det fortsätter såhär.

Efter att ha sagt hejdå till Vilma och skjutsat Tuva på brunchkalas igår monterade Fredrik den gamla cykelstolen på min cykel. Olle skrek när jag satte honom på plats och grät oroligt när jag först gick runt med honom på gräsmattan. Men när jag cyklade iväg tystnade han snabbt och sen älskade han premiärturen. Vi körde förbi spännande hästar i hagen och gungor i parken som kommenterades högljutt. Härlig tur som gärna får bli många och långa i sommar.

Idag när Olle vaknade var han som en helt annan människa. Feberfri, vild och galen med energi som sällan skådats har han virvlat fram genom dagen. Inte ens en vaccinationsspruta kunde stoppa honom från att vilja springa ifrån oss i Täby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s