Första milen på tre år

Imorse fick vi sovmorgon till 08.20 då Olle vaknade i sängen på Blidö. Måste varit den busiga gårdagen med farmor och Lotta som tillsammans med den lugna miljön sövde gott.

Det var helt rätt beslut att åka upp och mysa ett dygn på ön. Ett fantastiskt väder med en himmel som vägrar vara annat än blå och den vackra trädgården med massor av lek och skojiga saker värdesätter vi så mycket.

Vi började lördagen med ett besök på loppis och inköp av en vacker bondgård i trä fylld med djur, en gungstol för barn och nya schackpjäser till vårt bräde.

På antikaffären vid färjan fyndade jag och Tuva varsina jeans. Tuva fick ett par Miss Sixty för 150 kronor och jag har aldrig provat en coolare byxdress någonsin, Wranglers 70-talskreation med utsvängda ben och en överdel öppen i ryggen blev min för 250 kronor. Nu vill jag gå på Studio 54!

Tuva tog med mig på en cykeltur och visade det söta lilla biblioteket på stolpe vid Eknäs. För lässugna på väg till eller från stranden. Vilken härlig idé!

När Lotta drar igång en maskin är det ju väldigt spännande att stå och titta på gräsröjningen. Tur att man kan få vara nära och nästan få hjälpa till också.

Efter lunchen och lite vila stack jag ut på löptur och tänkte springa hela Blidö, från norr till söder tolv kilometer. Det blev milen och jag är supernöjd i värmen. Sprang på knappa timmen och det har jag inte gjort på många år. Känns bra inför helgen som kommer och loppet som ska genomföras då.

Ölen smakade extra gott efter rundan kan jag säga. Men sedan slog huvudvärken till, jag spände käkarna som vanligt när jag springer antar jag, och drar upp axlarna så det blir som det brukar, en tidig kväll hyfsat yr och ljuskänslig. Jag kunde i alla fall njuta av en fantastiskt grillad lax och en asiatisk version från ugnen. Ett väldigt gott rosé från Delaire Graff i Stellenbosch och mysig avslutning på lördagskvällen.

Ulla och Tuva tog en cykeltur till havet efter middagen. Hon blir så stor vår äldsta, så vacker från insidan ut.

Tuva har tränat hela helgen på att kunna göra volt och hamna på fötterna. Jag älskar hennes envishet och ovilja att förlora, hon tränade tills hon klarade av det helt enkelt. Den vinnarskallen kommer ta henne långt.

Idag åkte vi hem med halv tolv-färjan även om det tog emot att lämna det vackra vädret. Men det kändes rätt att åka med Olle utan att behöva trängas med helgfirarna på väg hem igen.

Galningen älskar att vrida upp stereon i bilen och headbanga till den musik som spelas.

Hemma pysslade vi i trädgården och tog emot Vilma som haft en kul helg i Alfta. Hon var den enda i vår familj som fick njuta av Ösaträffen, orienteringstävlingen som pappa tävlingsleder och som blev en succé i år igen. Många tävlande, veteran-SM inne i Edsbyns centrum och perfekt väder om än en aningens varmt.

Vilma, Molly och Albin har sprungit några rundor, lekt på området, fikat sin matsäck i bilens baklucka och hjälpt till med vatten till de tävlande. Dessutom blev de omnämnda i tidningen som tävlingsledarens barnbarn som tar vid när den gamla generationen trappar ner.

Så, återigen fulltaliga, nu ska vi njuta av avslutningsveckan och början på ett skönt sommarlov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s