Varma dagar

Jag jobbade hemma idag, en dag för att komma ikapp i sinnet och hinna med livet. Fredrik är på konferens, Vilma på fotbollsläger den här veckan mellan 9-16 varje dag, Tuva på fritids och Olle på Mini. Att jobba hemma spar en himla massa dötid för att ta sig till och från jobbet utan att göra något på vägen.

Imorgon är det egentligen samma scenario men då åker jag in till stan efter att ha lämnat alla på sina platser. Sista dagen innan midsommar och vädret är toppen. Väldigt varmt hemma hos oss dock, känns bättre att lämna huset men mot vår vägg och på altanen där är det för varmt för att vara. Luftkonditioneringen går varm inomhus för att inte bli dåsig och vi dricker en himla massa vatten. Olle dricker nog mest, han bälgar i sig varje dag. Och så diggar han musik, för jämnan.

Så här kan det se ut när han får leka i bilen som han ofta får göra eftersom han skriker sig till en plats. Han drar igång stereon och vrider upp volymen till högsta eftersom Fredrik har en sådan bra vridknapp. Sen diggar han järnet.

På Mini blir han lugn av musik, sitter alltid stilla hela morgonsamlingen när det sjungs och kan följ med i Imse Vimse spindel-rörelserna. Det visar han aldrig hemma. Lite regn kanske men inte något mer. Han har dolda talanger den lilla filuren.

Tuva har badat med fritids varje dag den här veckan och jag är glad att hon trivs att vara där. Hon har till och med stannat till fyra varje dag, det har nog inte hänt på hela läsåret. Vi får nog säga upp hennes fritidsplats till hösten ändå.

Vilma har en lagkompis här på övernattning. Efter en hel del fnittrande somnade de. Kompisen är dock som en snigel, sitter så länge och äter mat att det är lätt att tro att hon somnat. Måste dra upp dem tidigt imorgon så hon kan sitta en timme med frukosten innan vi måste åka. Jag hoppas jag lyckas med strategin, det kan ju bli meckigt med fyra barn på morgonen om en inte är lika effektiv som den här familjen. Men med den här planen var det väl sjutton om jag inte lyckades.

Jag lade in sill till på fredag under kvällen. Gillar den italienska varianten med basilika, vitlök och soltorkade tomater. Men vitlöken var sådär halvgammal och jag gillade inte resultatet av den smaken. Hoppas smaklökarna är annan på midsommarlunchen.

Sommarfräsch i håret har jag blivit också, så jäkla skönt! Men sommarklänningen jag beställde på nätet från &other stories är jag osäker på. Älskar färgen men lite besviken på modellen. Får se vad det blir för outfit till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s