Midsommarfirande

Vi är kvar på Blidö till imorgon. En underbar sommarhelg som vi vill utnyttja till max, härute varvar vi ner och hittar ett lugn som för mig är ovanligt att känna så nära stan och vardagens plikter.

Det var härligt att få en så fin bild på Tuva och Vilma som den ovan. Jag upplever att tjejerna också slappnar av, säkert mycket på grund av att deras föräldrar gör det så de slipper höra tjat och gnat om att städa rummen eller något annat tråkigt.

Olle får ”köra” bilen på och av färjan när vi kommer till Blidö. Det är drömmen för den här lille mannen som var så lycklig igår morse när vi tog nio-båten på morgonen.

Lunchen intogs när alla gäster kommit på plats. Fredriks syster och bror med familjer, Lottas pappa Arne och kompisar till svägerskan gjorde oss till ett starkt 21-mannalag.

Efter lunch var det dags för det traditionsenliga firandet på midsommarängen dit de flesta som bor på Eknäs kommer. Efter stormen Alfrida hade stången bytts ut till en gammal flaggstång som var mycket ståtligare än tidigare.

Lotta blev lite stressad av att inte få igång ljudet för tillställningen men lyckades till slut och dansen kunde börja.

Vi dansade såklart till alla sånger och på slutet dök Olle upp efter tuppluren och kunde vara med på de sista roliga danserna. Men oj så varmt det var de två timmarna på ängen där ingen skugga fanns att ta skydd vid. Till slut gick vi tillbaka upp till vårt eget firande.

Den årliga femkampen startade innan middagen och avslutades med sista grenen efter att alla ätit allt gott som bjöds.

Olle som älskar att vara utomhus gick oftast för sig själv och nöjde sig med att sitta och leka med alla roliga bilar när vi andra tävlade i femkampen.

Jag, Fredrik och Vilma cyklade ner till vattnet för att njuta av solnedgången som så många gånger förut. Och den var magisk. Liksom ljuset.

Idag vaknade vi halv åtta. En mycket bra tid med tanke på att vi ändå kom i säng strax innan midnatt. Jag har dock varit trött idag och nästan somnat vid matbordet på lunchen. Det är väl helt enkelt miljön som gör mig lugn, och trött.

Vi kom ut på en cykeltur i eftermiddag i alla fall. Vilma njöt i cykelvagn, Tuva och Fredrik av elcyklarna och Olle i cykelsadeln. Jag njöt också med min klassiska cykel, jag behövde den lilla motionen för att känna mig tillfreds med allt matintag som sker en sådan här helg.

Olle jagade bubblor som farmor spred över gräsmattan.

Och visst fångade han några!

Mobilfritt, molnfritt men tyvärr inte helt myggfritt njuter vi av helgen och varandra. Får dock passa oss för bilköerna imorgon och åka så fort som möjligt efter frukost, tyvärr. Vädret ser ut att hålla i sig ett tag framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s