En vecka i Skåne

Processed with VSCO with av4 preset

Har precis ätit en ensammiddag på Scandic Segevång i Malmö. Inte världens roligaste hotell och inte alls strategiskt planerat av mig att bo just här, ute vid E6:an istället för ett hotell i stan och chans att se fler och roliga SM-tävlingar de här dagarna.

Det är ju dags för SM-veckan, tioårsjubileum och på samma ställe som för tio år sedan. Jag är golfens pressansvariga och på schemat står handigolf-SM som startar imorgon på Hinton Golf Club Sofiedal och avslutas på lördag. Efter det startar footgolf-SM och pågår i två dagar, måndag till tisdag. Under tiden är det återigen dags för juniortävlingen på Barsebäck som Henrik Stenson och Fanny Sunesson är värdar för och som jag ska kommunicera ifrån för tredje året. Jag får alltså en hel del att göra denna sista insats ute på fältet. Det ska filmas, fotas, intervjuas och skrivas i en veckas tid.

Imorgon kommer Svt ut till handigolfen. En reporter ringde nyss och det är roligt, handigolfen är lätt att jobba med, det finns alltid historier att berätta. Jag ska guida killen med kameran när han dyker upp på tävlingen men jag ska filma själv också så han får klara sig på egen hand efter en introduktion.

Processed with VSCO with av4 preset

Lyckades parkera med lite marginal imorse på jobbet…kanske inte helt enligt plan och tro det eller inte men jag skrapade aldrig i, lyckades ta mig därifrån också. Rätt bra trots allt, även om jag ska undvika att utmana ödet på det där sättet framöver.

Lämnade jobbet halv tolv och efter att sträckkört till Värnamo kunde jag knappt kliva ur bilen när det var dags för tankning. Om det är åldern eller bara bristen på träning nu efter Ragnar vet jag inte, att jag var kissnödig så jag knappt kunde gå gjorde väl sitt också. Tur Max låg bredvid bensinpumparna. Fick dock dåligt samvete att jag bara lånade toaletten så jag köpte en milkshake med jordgubbssmak för att njuta av på resan. Vilken tur att jag smakade lite när jag fick den i handen. Det var den äckligaste jag druckit någonsin i shakeväg. Vad pysslar Max med där? Jag visste att jag skulle åkt till McD istället. Slängde drycken i papperskorgen och åkte iväg med min vattenflaska och en övermogen banan lagom nöjd.

Efter hundra vägarbeten kom jag ändå ner till Malmö till slut. Men vad händer egentligen med trafikanterna när E4:an blir E6:an från Helsingborg till Malmö? Så fort jag svänger ut på vägen söderut blir folk knäppa. Det händer varenda gång härnere. Kanske beror det på att så många långtradare rullar här, men jag tror inte det för det var längesedan jag körde om så många lastbilar från Stockholm till Malmö som idag. Kanske beror det på att det inte finns andra vägval för de som bor och jobbar härnere, för alla typer verkar hålla till på vägen. Och när de flesta inte håller hastighetsbegränsningen utan kör 50 km/h för sakta, då blir det kaos. Alla lägger sig i vänsterfilen och eftersom högerfilen redan är tjock går det inte jättefort att köra de sista sex milen. Men jag är lugn, inte alls aggressiv i trafiken.

IMG_9995

Olle, så mysig just nu, jäkligt busig och river mig fortfarande med sina långa naglar som jag aldrig får klippa. Men ändå, så glad och mysig. Den här veckan hemma med sin mormor har han börjat artikulera med nya vokaler och konsonanter och pratar ännu mer melodiskt än tidigare. Vid matbordet pekar han tydligt med hela armen och pekfingret när han vill ha något och det är mycket ”nä”, särskilt när något är slut. Tidigare har han sträckt ut båda händerna och utropat ”äää” när något är slut, men nu är det ”nä” som gäller. Han kliver också framåt i trappan när han går nedför den på morgnarna. Lite nervöst men han kan ju så då gör han det. Helt enkelt. Han är cool vår lilla Olle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s