Silverkannan

Jag och Fredrik blev bjudna till min barndsomsvän Johanna, hennes familj och grannfamiljen till deras årliga krocketturnering Silverkannan. Vet inte om de ångrade sig men självklart gick både jag och Fredrik till final, Fredrik tog hem hela skiten och nu får vi äran att ha Silverkannan hemma hos oss till nästa års mästerskap. Fredrik undrade om vi skulle få en inbjudan även nästa år. ”Ja vi måste ju få tillbaka kannan i alla fall” blev svaret. Haha.

En rolig kväll med mina vänner sen många år tillbaka i alla fall. Och jag rockade min nya baddräkt till shortsen för att bidra med lite färg på gräsmattan. Lyckades hyfsat ändå tycker jag.

Den här utsikten har jag sett många gånger i mitt liv, den från Johannas familjs sommarstuga vid Grängen. Och den svek inte ikväll heller, magisk.

Vi har det bra i Alfta i alla fall och det händer saker hela tiden. Så här ser det ut hos mamma och Lasse när Olle vill vara ifred, sötnosen.

Olle fick smaka en klubba för första gången när vi tog honom till frisören igår. Han fick mutan av frisören och av oss fick han titta på mobilen men det hjälpte inte ett dugg. Han gallskrek när den mörke mannen närmade sig med saxen, han skulle då inte bli klippt. Jag får klippa luggen på honom vid något bra tillfälle så han slipper kika under lugg åtminstone.

Vi har flyttat till pappa och Birgitta och tjejerna har testat crossen jag växte upp med. Tuva var kaxig och grejade det direkt, Vilma lite mer nervös och försiktig men så glad när hon också fixade att köra själv på första växeln, gasa, bromsa och vända på vägen. Roliga minnen från min barndom dyker upp när jag för köra den där roliga crossen.

Världens bästa tjejer.

Jag, Emma och Fredrik åkte till Bollnäs igår för att njuta av Hälsingevind, en hopsättning av Engmans kapell, Per Persson och Sofia Karlsson. Men Sofia dök inte upp och det kändes som att bli lite snuvad på det hela men en väldigt mysig kväll och en grym avslutning när vi åt hamburgare från Europamästarna i foodtruckmat som nattkäk innan vi åkte hemåt i natten.

Upp tidigt imorse och iväg och springa för andra gången med Emma den här veckan kändes inte helt rätt efter gårdagskvällen. Jag kände att jag hade vätskeförlust och orkade knappt lyfta benen i backarna vid Ol-Anders.

Ol-Anders som är en del av världsarvet hälsingegårdar är ju så vackert. Här hölls Barnens dag när vi kom hit i fredags och Olle fick kika på föregångarna till morfars och Lasses modernare skogsmaskiner på Ösa-muséet.

Ikväll cyklade barnen med morfar, Birgitta och Emma längs vägen för att plocka smultron. De gigantiska bären finns överallt och ser snarare ut som hallon just nu. Det blev en smoothie efter middagen av de bär som kunde tas hem i glasburken. Vi får plocka fler imorgon och på fredag. Har vi tur kan hjortronen ha mognat också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s