Skogens bästa

Imorse låg dimman tät när vi tog med oss hinkar till en myr för att leta hjortron. En timmes klafsande blev samtidigt ett bra träningspass och den sagolika naturen skapade stämning när vi tysta vandrade fram. Vi hittade en hel del men kunde inte plocka så många som vi hoppats på. Väldigt många lyste röda och var inte riktigt mogna, om några dagar så.

Vi hittade blåbär också och en och annan kantarell. När vi kom hem och fixade frukost ville Olle äta för andra gången. Med tom blick stirrade han framför sig när blåbären tagit slut.

Idag har vi hälsat på Birgittas mamma och pappa och badat i Kyrktjärn, eller många badade, inte jag. Olle ville inte heller hoppa i, han nöjde sig med att kasta blåmusslor i sjön som Vilma hjälpte till att plocka upp från botten. Att kasta grejer i vattnet har blivit hans grej och det är inte nådigt att försöka ta honom från nöjet. Men det galna intresset för att bada som han hade förra sommaren verkar ha avtagit. Jag hoppas att det beror på att vi inte är vid några badvänliga stränder och att han kanske känner sig tryggare när han får vara vid en sådan.

Ikväll bjöd vi på grillad kyckling och till efterrätt fick vi njuta av den nykokta sylten på glassen, tillsammans med friterad brieost. Ska egentligen vara camembert men det fanns inte på affären. Himmelskt god sylt.

Jag, Emma och Vilma tog en kvällspromenad i skogen bakom huset också. En hel del kantareller hittade vi som vi får njuta av imorgon.

Olle sov i två och en halv timme mitt på dagen. Han fick därför vara uppe längre ikväll. När han legat och kikat på telefonen en stund i soffan sa Fredrik till honom att nu var det minsann dags att gå upp och sova. Då lade han ifrån sig mobilen i soffan och somnade efter tio sekunder. En trött kille.

Pussar fick vi massor av under kvällen när Olle var i sitt esse. Han har lärt sig riktigt fina pussmunnar och delar gärna med sig till alla, rättvist ska det vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s