Första semesterveckan

En perfekt första semestervecka är till ända. Vi har hunnit med både Alfta och Blidö, våra favoritställen på jorden, och vi har gjort så mycket men ändå har det känts väldigt lugnt och skönt, precis som semester ska vara.

Mitt bästa är att jag lägger ifrån mig telefonen på dagarna. Oj så skönt det är, bara njuta av här och nu, och lita på andra som tar fina bilder till bloggen, haha. Tack fina svägerska för bilden på kusinerna, Theo i täten följt av Olle, Tuva och Vilma.

Oj som Lotta fick kämpa med Olles hår idag men nu är han äntligen klippt! Ska försöka fånga honom på bild imorgon, han växte så mycket bara genom att få bort håret från öronen. Men vilken uppvaktning han fick av oss alla för att sitta still. Vi förstod rätt snabbt att det är hårstråna som kommer flygande som irriterar mest. Och det flög hårstrån överallt, stackarn fick äta blåbär med skålen full av hårstrån. Och han började klia sig med sina händer i ansiktet, händer som var blöta och fulla med hårstrån. Och han klagade, ruskade på huvudet och ville inte bli klippt. Till slut fick han leka med vatten och blev något mer fokuserad på den sysselsättningen än på Lottas klippning. När han sen fick sätta sig i badkar och leka, då kunde Lotta äntligen fixa finishen. Så i ett badkar fullt med hårstrån satt han tills han var färdig och jag äntligen kunde ta honom till duschen.

På eftermiddagen gick vi ner till vattnet, kastade stenar, fikade och tjejerna badade. 16 grader idag, 20 igår. Det svänger rejält i Östersjön. Inget bad för mig alltså.

Vilma bjöd på nybakade muffins med blåbär som hon plockade efter att hon kommit på den briljanta idén. Så goda blev de!

En löptur till och från affären och en fantastisk middag med grillad lax och hjortronsylt och glass till efterrätt, fick avsluta dagen, min och Fredriks sjunde bröllopsdag minsann, och helgen. Nja, vi spelade kubb och kort fram till 23.00 innan vi sa godnatt och då strilade sommarregnet på taket, vilket rogivande ljud det är. Imorgon åker vi hem några dagar och semestern rullar vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s