Sovmorgnar och väggfärg

Oj vad vi sover just nu. Barnen vaknar vid åtta nu på sommaren, ibland halv nio men idag sov Olle till nio! Galet och det blir lite knas med alla rutiner under dagen men vi tar gärna det för någon extra timme på morgonen.

Upp och hoppa och göra något av dagen kändes det som imorse. Jag började röja det sista från Tuvas blivande rum, gästrummet på nedervåningen, och sen började den evighetslånga tejpningen. Höll på hela förmiddagen medan Fredrik åkte och shoppade med Vilma och Olle. Stenströms har utförsäljning på Gärdet, tre skjortor för en tusenlapp var inte dåligt.

Vid ett var jag klar och jag och Tuva åkte iväg till Nordsjö och shoppade färg, roller och pensel. Så otroligt bra personal på stället så då tar jag gärna de extra hundralapparna i färgkostnader. Vi hittade en fin ljusgrå färg med lite grönt i som jag och Tuva hade kommit överens om tidigare. Hon vill ha ett grått rum men jag vill ha lite grönt i för att matcha med finrummet bredvid som har en grön fondvägg. Och vi testar aldrig med provfärg, vi köpte en femlitershink och åkte hem och började måla.

Tuva målade en vägg innan hon ville göra annat, Vilma hjälpte gärna till men vid andra strykningen ikväll sa jag att jag ville göra klart. Jag är lite petig med alla kanter och litar väl inte riktigt på tjejerna där.

Och klart blev det ikväll, så skönt! Tänk vad snabbt det går att måla efter allt förarbete. Jag tror det blir bra när Tuva får in sina möbler och en fin matta. Får se hur mycket vi hinner till veckan då vi också ska vara hemma.

Olle började klappa mig väldigt fint ikväll, som att han ville visa att han kunde efter alla duster vi har när han klöser och slår mig. Han var så söt när han smekte min axel långsamt och försiktigt. Han upprepade det vid läggningen bara för att slå till mig i nästa sekund. Säg något som varar för evigt.

Nu laddar vi för Grönan imorgon, vi lyckas alltid pricka in heta dagar där, hoppas det inte blir olidligt varmt bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s